Бивши председник  Америке Доналд Трамп каже да он не би дозволио сукоб у Украјини да је био поново изабран 2020. године. Ово мишљење је изнео током говора у Енкориџу на Аљасци.

Према Трамповим речима, под управом Џоа Бајдена, земља је пала на дно из више разлога: инфлација обара рекорде, а цене горива расту невероватном брзином. Поред тога, Трамп је подсетио на повлачење америчких трупа из Авганистана.

Што се тиче Украјине, према његовој прогнози, ситуација у овом региону ће се само погоршавати, али је све то могло да се избегне да су избори 2020. године одржани другачије.

Фото: Танјуг/АП

 

- Могли бисмо постигли договор, али то не бисмо морали ни да радимо. Ништа се једноставно не би десило - рекао је бивши председник Сједињених Држава.

Пре тога је Трамп више пута критиковао поступке администрације актуелног шефа државе Џоа Бајдена. Он је, између осталог, политику према Украјини назвао "лудилом“ и рекао да би то могло да доведе до светског рата. Према речима бившег лидера САД, Бајденова "слабост и неспособност” довела је до заоштравања ситуације, што се сигурно не би догодило под његовом администрацијом.

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".