Реч је чувеном британско америчком глумцу, Ентони Хопкинсу, кога смо запамтили по улози у филму ''Кад јагањци утихну'' Ханибала Лектора.Од тада, па до данашњег дана, ниједан глумац није заузео титулу најбоље одглумљеног негативца свих времена.

За одиграну улогу у овом филму добио је најпрестижнију награду ''Оскар'' за најбољег мушког глумца. Џоди Фостер, која је заједно играла у филму са њим,такође је награђена ''Оскаром'' за најбољу женску улогу, а ни филм није изаша из трке за бројним наградама.

Амерички филмски институт прогласио је лик Лектора највећим филмским зликовцем свих времена. Хопкинс је ову улогу Лектора репризирао 2001. године у филму ''Ханибал'', а затим и годину дана касније у пројетку ''Црвени змај''.

 

 

Ентони иза себе има три брака, први пут се оженио 1968. Пенелопом Баркер. Брак се није завршио славно, пошто  је Хопкинс након само неколико месеци,  ставио каријеру на прво место испред сурпуге и почео да се опија. Без обзира на то што су добили ћерку Ебигеј, пар се развео, а недавно је испливало у јавност да Ентнони са ћерком не разговара већ 20 година.

 

 

Други пут се оженио славном глумцу Џенифер Лејтон са којом се венчао 1973. године. Њих двоје су у браку остали до 2002. године. Након разовда, Хопкинс је био у депресији, а утеху је нашао у наредној супрузи.

Наредне године се оженио са Стелом Ајројавом за коју је изјавио да је нешто најбоље што му се догодило у животу. Стела му је помогла да се извуче из депресије и пар се и даље налази у срећном браку.

Недавно је Хопкинс на Инстаграму објавио своју слику из детињства која је одушевила многобројне фанове. Нико није мога ни да претпостави да ће овај млади дечак постати највећи ''зликовац'' у историји филмографије. 

(Најжена)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Снимање филма ''Јужни ветар''

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".