Немачки лист "Шпигел" наводи да је председник Немачке био јако љут након што је обавештен да је његов колега председник Украјине отказао његову посету Кијеву. Уследила је хитна дипломатска акција и уговорен је телефонски разговор између Штајнмајера и Зеленског.

Према наводима овог листа, председник Зеленски је најпре изразио жаљење због отказивања посете и цео инцидент је назвао "великим неспоразумом". Одмах након тога је позвао Штајнмајера да посети Кијев 8. маја, али тај датум није одговарао немачком председнику. Немачки лист је наводно сазнао како је изгледао телефонски разговор председника Немачке и председника Украјине.

Фото: Профимедиа

 

Када је Зеленски изјавио да не зна ништа о овом инциденту, Штајнмајер се наводно разбеснео. Пред очима му је била сва њихова међусобна преписка, као и други документи важни за њихове разговоре. У налету беса, Штајнмајер је одбрусио Зеленском:‘Молим вас, сачувајте и себе и мене да сада све ово читате".

Након тога је исто питање поставио још два пута, а пошто одговора са друге стране није било, немачки председник је одустао и рекао да затварају ту тему.

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".