Борис Џонсон поднео је оставку и више неће обављати функиције британског премијера и лидера Конзервативне странке.

Владу, сада већ бившег, премијера недавно је погодио скандал након што је Крис Пинчер, један од функционера Џонсонове странке напустио поменуту партију, подневши оставаку, и добијајући суспензију од стране Конзервативаца због инцидента у ком је алкохолисан пипао двојицу мушкараца на једном догађају.

Џонсон се првобитно противио његовој суспензији, да би на крају ипак попустио у томе.

Међутим, то није једина контроверзна ситуација која се, бар делимично, везује за Џонсона и његова владавину.

Надлежни органи у Великој Британији казнили су Џонсона због кршења Ковид закона у Даунинг стриту, месту где живи и ради британски премијер, с обзиром на чињеницу да су се на тој локацији одржавале прославе док су у целој цемљи на снази биле рестриктивне мере против корона вируса, додајући при томе још једно необично дешавање у ком су недалеко од његовог кабинета пронађени трагови кокаина, што добија на тежини ако се у обзир узме Џонсонов интервју у ком је признао да је конзумирао ту нелегалну супстанцу.

Међу 11 поменутих локација у британском парламенту, на којима су преко тестова за регистровање дроге утрврђени трагови нелегалне супстанце, налази се и толает који је у непосредној близини Џонсонове канцеларије.

Да поменути инцидент буде још сензационалнији доприноси то што је британски премијер је у интервјуу 2007. године признао како је једном приликом конзумирао кокаин.

- Пробао сам то на факултету и сећам се тога. Нисам осетио никакав психоактивни или било који други ефекат - рекао је пре 15 година Џонсон за британски Џи-Кју магазин.

Фото: Танјуг/АП

 

 

У даљем разговору он је истакао како има и искуства са уживањем марихуане.

- Са тим сам имао сусрета у периоду пре факултета - навео је он, додајући да је смешно то што је конзумацију знатно смањио на универзитету.

Џонсон је тада рекао како је у вези марихуане био доста либералан, али да се она доста разликовала у периоду када ју је користио и у времену када је давао овај интервјуу (2007. године). Он је напоменуо да је дрога изразито лоша ствар и да не жели да његова деца то пробају.

На питање новинара Пирса Моргана да ли би се и сада (у периоду када је рађен интервјуу) користио дрогу, садашњи британски премијер је одговорио да има довољно јаке "дроге" у свом систему - адреналин и тако даље.

Фото: Liam McBurnez/Танјуг/АП

 

 

Борис Џонсон је 2019. године постао премијер Велике Британије, да би данас поднео званичну оставку са те функције.

 БОНУС ВИДЕО

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".