Један од најстравичнијих напада ајкуле у Бразилу догодио се пре четири године. У том трагичном догађају настрадао је тинејџер Жозеу Ернестору да Силви.

Несрећни младић пливао је код плаже Пиедаде код Ресифеа када га је напала ајкула која му је том приликом откинула полни орган, а од последица те повреде убрзо је премуинуо у болници.

Поменуто место важи за једно од најозлоглашенији због учесталих напада тиграстих ајкула.

Припадник ватрогасне службе града Ресифеа Родриго Матиас наводи да је Жозе пливао у зони где је вода изразито дубока и обележена знаковима који сигнализирају на присутност ајкула.

- Тачно у тренутку када су им спасиоци тражили да се приближе плажи био је угризен - изјавио је Матиас за бразислке медији.

Одмах након тога спасиоц је улетео у воду, не би ли помогао младићу, а све то је забележено камером.

 

- Ујед ајкуле му је сломио бутну кост и откинуо пенис. Изгубио је много крви - рекао је својевремено доктор Вагнер Монтеиро.

Директор болнице Мигел Аркањо истиче да је повређени дошао у болницу без свести са огромном раном.

- Након операције, која је завршена око 21.30, примљен је на интензивну негу. Изгубио је много крви, која је замењена, али је имао хиповолемијски шок од којег се није опоравио - рекао је он

Елисангела дос Анжос, мајка настрадалог младића, тврди да је њен син отишао на плажу упркос њеним упозорењима о потенцијалним нападима ајкула.

- Ишао би у тајности јер је знао да ја мислим да је опасно. Нисам била забринута јер сам мислила да је негде око куће. Када сам чула за то, полудела сам, свекомшије су ме чуле како вриштим - изјавила је она.

БОНУС ВИДЕО

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".