Према сазнањима новинара ''Курира'', Николина Пишек жели да јој се врати слика чувеног хрватског сликара Влахе Буковца чије је име постало познато током 19. и 20. века. Слику је Николина поклонила после венчања у Монте Карлу супругу историчару уметности Видоју Ристовићу. За ту слику мањег формата на коме је приказан женски акт, Николина је издвојила 30.000 евра на лицитацији у Загребу. Видоје се одушевио поклоном, па је слику однео у заједнички стан на Врачару. Сада је настала права драма, јер Миша Гроф не дозвољава да Николина узме слику пошто је подсећа на супруга.  

- Миша Гроф је дословно присвојио све вредности и уметнине из стана на Врачару. Он није хтео ни да чује да врати Николини ту Буковчеву слику, за коју она тврди да на њу као удовица има права. Он јој је рекао да на ову слику може да заборави, те да она припада његовом сину, јер ју је она купила од њихових пара, а не својих. Николина није хтела да се расправља, па ће правду морати да потражи на суду, као што је већ и најавила - завршава наш извор.

Фото: Принтскрин/Инстаграм/vidojeristovic

 

Пред саму смрт Видоја, Николина је за хрватске медије признала да је купила слику Влахе Буковца.

- Буковца конкретно јако волим. Чак сам и пре једно осам или девет година купила једну слику свом мужу. У питању је један мали формат - женски акт. Мислим да се зове "Пољубац". Пронашла сам га овде и заљубила се у њу. А посебно мој супруг, који је још већи љубитељ тог аутора него ја - изкјавила је тада Николина, не знајући каква ће је задесети трагедија. 

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Певач Дино Дворник

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".