Девојка из Велике Британије умрла је након што је развила смртоносну инфекцију од убода комарца, преносе британски медији. Оријана Пепер (21) је била на обуци за пилота компаније "Изиџет" у Белгији у јулу прошле године, када ју је комарац ујео за чело.

Оријани је место убода, тик изнад десне обрве, одмах отекло. Дечко ју је одвео у болницу плашећи се инфекције или алергије, али су јој тамо само дали антибиотике и послали је кући.

Оријана и њен дечко упознали су се у Фениксу на обуци за пилоте, па су потом заједно премештени у Антверп у Белгији. Он је суду испричао да су их комарци обоје више пута уједали током два месеца колико су живели у Антверпу. Никада ниједно од њих није добило алергијску реакцију нити инфекцију.

- Локалци су нам рекли да су комарци нормална појава у мају и јуну, али је Оријану почело да боли чело, све је било црвено и отечено и добила је и јаке болове у леђима. Али лекари су јој само рекли да узме антибиотике и послали је кући - рекао је њен дечко. Оријана је упала у делиријум, није могла да говори како треба, и потом је изгубила свест, па је пребачена у болницу где је умрла три дана касније.

Извештај патолога показао је да је девојка, која је сањала да буде пилот, умрла од озбиљне инфекције након убода комарца. Оријана је добила сепсу која се проширила на мозак и изазвала емболију која ју је убила. Прочитајте који су симптоми сепсе, инфекције која може да изазове тешку клиничку слику па и смрт, у најтежим случајевима.

- Никада нисам имао овакав случај. Невероватна трагедија за младу даму која је пред собом имала цео живот и блиставу каријеру - рекао је патолог Најџел Парсли.

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".