- Настављена је дискусија о практичним аспектима имплементације трилатералних споразума лидера Русије, Јерменије и Азербејџана постигнутих 9. новембра 2020, 11. јануара и 26. новембра 2021. године. Посебно су размењена мишљења о успостављању безбедности на јерменско-азербејџанској граници и обнављању економских и транспортних веза на Јужном Кавказу - стоји у саопштењу, пеноси ТАС С.

Пашињан је обавестио Путина о својим недавним контактима у циљу нормализације односа између Јерменије и Турске.

Фото: Профимедиа

 

Лидери Русије, Азербејџана и Јерменије потписали су 9. новембра 2020. заједничку изјаву о прекиду непријатељстава у Нагорно-Карабаху, а састанак 11. јануара одржан је у наставку процеса постизања договора, наводи ТАС С.

Током тог састанка потписана је нова заједничка изјава у којој се нашла и деблокада свих привредних и саобраћајних веза у региону.

Тројица лидера поново су се састала 26. новембра 2021. у Сочију и сагласила да предузму кораке за побољшање стабилности и безбедности у зони јерменско-азербејџанске границе, те да је потребно формирати билатералну комисију за разграничење и демаркацију границе, преноси руска агенција.

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".