Без обзира на сву уметничку слободу редитеља, многи замерају што се није више ослањао на стварне детаље и консултовао се с људима који их се сећају.

Фото: АТА имагес

 

 

 Једна од њих је и Оливера Катарина, која је изазвала пометњу на Инстаграму, када је показала фотографију насталу 1972. на свадби Томе Здравковића с његовом другом супругом Надом Радановић, где је кумовала, али и певала. Надин лик у филму тумачи Милена Радуловић, а Томина кума Оливера Катарина се изненадила што се њен лик уопште и не помиње у Томиној животној причи, пренетој на филмско платно.

Фото: Архив Новости

 

 

- Нико из екипе филма "Тома" ме није звао ни за филм, а ни за премијеру кад је била. Чудно ми је то од Бјелогрлића. Волела бих да одгледам филм, чула сам да су добре реакције - рекла је за Српски телеграф глумица и певачица коју многи памте и као "једину жену пред којом је клечао Салвадор Дали" након њеног концерта у Паризу, будући да је био одушевљен њеном лепотом и гласом, те се присетила како је дошло до кумства између ње и покојног Здравковића:

Фото: Петар Милошевић

 

 

- Ја сам тада летовала на Острву цвијећа, то је Михољска превлака код Тивта, једно од најлепших места на Црногорском приморју. Лета 1972. случајно сам срела Тому, који је тих дана упознао лепотицу Наду и нису много чекали са венчањем. Случајност је била да се сретнемо ту, а како је напрасно одлучио да се жени, питао је мене да му будем кума, што сам одушевљено прихватила. Немојте ми замерити, али се не сећам јасно детаља с прославе. Имам фотографију која ми је остала за успомену, на којој, осим што кумујем, и певам на свадби. То су била лепа времена - изјавила је уметница.