Ово је чест савет доктора када се жена приближи порођају. "Скините лак са ноктију на дан порођаја", наизглед врло нејасан и донекле "небитан" савет, а неретко је од кључног значаја за сам порођајни процес!

Важност ноктију без било какве боје је у безбедности жене и њеном здравственом стању. Медицинско особе преко ваших ноктију могу приметити када је у питању промена у здравственом стању или симптоми неког озбиљнијег здравственог проблема.

Шта показују нокти на порођају?

Када су нокти породиље безбојни и ружичасти, све је у реду. Међутим, ако дође до промене у боји па нокти постану бели или модри, то је показатељ недостатка кисеоника у организму, што је врло опасно током порођаја.

Због тога, и ако вам нико од медицинског особља не скрене пажњу да дођете на порођај без лака за нокте, или ако вас порођај изненади, важно је да ово имате у глави и да пред очекивани порођај заборавите на лакирање.

Шта се још може видети на ноктима?

Изглед ноктију одаје стање вашег организма и боље него што мислите. Меки, крти и ломљиви нокти показују да у вашем организму недостаје гвожђе, цинк, али и витамини Б, А и Ц.

(НајЖена.рс)

БОНУС ВИДЕО:

НАПРАВИТЕ САМИ ДЕЗИНФЕКЦИНО СРЕДСТВО: Сви састојци се налазе у кухињи

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".