Чеченски лидер Разман Кадиров објавио је пародију на украјинског председника Володимира Зеленског који потписује акт о предаји у рат уз речи "Ахмат сила".  

Како се на снимку види, глумац који представља Зеленског обраћа се грађанима Украјине, а потом потписује капитулацију „на копну, у води и у ваздуху“. 

На крају се потписује тако што пише слово "З" које је постало симбол, како Руси кажу, специјалне операције у Украјини. 

- У вези са потискивањем украјинских снага у Луганску и потпуним ослобађањем републике од бандеровских окупатора, Зеленски је потписао акт о безусловној предаји. Ја смо први објављује снимак из канцеларије - написао је Кадиров у Телеграм канал испод видео снимка, у којем се и сам појављује.

Кадиров је замолио да се снимак не коментарише са злом намером да би се, како каже, избегао срчани удар код већ уплашене особе.

Подсетимо, јуче је руски министар одбране Сергеј Шојгу обавестио председника Русије Владимира Путина о ослобађању Луганске Народне Републике. Како је Шојгу истакао, руске трупе су заједно са јединицама Народне милиције ЛНР успоставиле пуну контролу над Лисичанском и околним насељима.

Фото: Ramil Sitdikov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

 

Укупна површина ослобођених територија, од 3. јула, износила је 182 квадратна километра, тврди Шојгу.

Поред тога, министар одбране је додао да су губици украјинске стране износили преко пет хиљада људи, од којих је убијено преко 2200, а повређено нешто преко 3200.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".