Мирољуб М., отац докторке Милене М. (35), којој је муж Владимир 16. маја пуцао у главу на спавању у породичној кући у Крагујевцу рекао је да није имао снаге да каже унуцима да им је отац убио мајку.

Владимир је после стравичног злочина побегао, али се истог дана предао полицији, и у притвору је.

- Нисам имао снаге да кажем унуцима да им је отац убио мајку. Замолио сам рођака да им то саопшти, а онда сам сазнао да је унук све време знао шта се десило, али је ћутао.

Фото: принтскрин Фејсбук/Milena Milosevic Maksimovic

 

Убиство се догодило док су у кући спавали Миленини и Владимирови малолетни ћерка и син, о којима се сад брине Миленин отац.

- Нисмо смели деци одмах да кажемо шта се десило, крили смо од њих до те мере да смо се уздржавали да заплачемо пред њима. Када би деца питала за мајку, говорили смо им да је у болници. Она су дотад већ била навикла да им је мајка одсутна јер је Милена пре злочина радила у Немачкој. Међутим, како је време пролазило, морали смо деци да кажемо истину о Милениној судбини. Нисам имао снаге за то, па сам замолио једног рођака да им саопшти тужну вест, али онда је уследио шок када сам схватио да је унук, који је сада завршио први разред, све време знао шта се десило, али је ћутао - објашњава Мирољуб, и додаје:

- Унук је рекао да зна да му је мајка мртва јер је видео њену умрлицу. Знао је скоро од првог дана, али ником није хтео да прича, чак ни сестри, која је годину дана млађа од њега. Мирољуб напомиње да деца знају да им је отац упуцао мајку и да "он сад у полицији објашњава зашто је то урадио".

- Супруга и ја не желимо деци да причамо ништа лоше о оцу. А и шта да кажемо, осим да је убио невину жену, докторку која је свима помагала, спасавала туђе животе - истиче Мирољуб, и додаје да ће одговор на то питање једног дана деца сама затражити од оца.

Мирољуб се присетио једног догађаја од пре неколико дана, који показује колико Милена недостаје њеној ћерки.

- Били смо код рођака који ускоро треба да иду у иностранство, а њихова ћерка је почела да плаче јер мора да остави пса у Србији. Тада јој је моја унука рекла: "Немој да плачеш, није крај света. Крај света је када ти умре мајка, као што је моја мама умрла" - испричао је Мирољуб, једва задржавајући сузе.

Према његовим речима, деца се сваке вечери пред спавање прекрсте и пољубе мајчину слику.

(Информер)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".