Саша Поповић иза себе има успешну каријеру и може да се похвали тиме да је отворио пут многим младим певачима кроз такмичење "Звезде Гранда". Он је прошле године говорио о својим приходима и открио колика му је пензија. Говорећи о својој супрузи Сузани Јовановић, која је након вишегодишње паузе решила да се врати на сцену, Саша је признао да је он финансирао њен албум и да је за њега дао скоро 100.000 евра.

Фото: Жељко Кнежевић

 

"Ја сам од пензије све ово успео да исфинансирам. Морам да поздравим главног спонзора, поздрављам Сашу Поповића, самог себе", рекао је Саша на промоцији Сузаниног албума. Тада је и открио висину својих пензионерских примања.

"Моја пензија је 700 евра. 140 пензија сам уложио у све ово", рекао је Поповић, што значи да је албум коштао скоро 11.500.000 динара, односно 98.000 евра.

Злата Петровић је на време уплаћивала новац у пензиони фонд, тако да је сада мирна.

"Да имам 1.000 евра пензију, живела бих добро, а од ове какву имам - онако. Већ годину дана сам пензионерка, а када после 60. године почнем да примам и инострану пензију коју сам уплаћивала, биће много боље", испричала је Злата за "Стар".

Фото: Принтскрин Јутјуб/belgrademusic

 

Певачица Нада Обрић је неколико пута истицала да има пензију од само 16.000 динара.

"Негде ја кривим нас саме зато што немамо националну пензију. 14 година сам радила у општини у Босни и Херцеговини, водила сам салон, не знам колико је укусно да причам колика ми је пензија, имам 16.000 и нешто. Кад сам напунила 65 година, у Босни сам добила 40 евра пензију, сад је то 51 евро, а овде у Србији сам добила 12.000 динара у старту и сад је то 16.000. Да морам да живим само од те пензије, не знам како бих, али имам срећом децу која ми помажу", рекла је Нада недавно.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Kurir

 

Фолк певач Мирослав Илић открио је да би радо вратио националну пензију како би ућуткао зле језике. "Славуј из Мрчајеваца" је објаснио да му 40.000 динара које прима на основу овог признања ништа не значи, јер стално мора да се правда да ли је нешто учинио за српску уметност и културу.

Жељко Самарџић није открио колику пензију има, али је истакао да му је "сасвим довољна". "Од октобра сам пензионер, имам своју пензију која ми је довољна. Супруга Маја и ја немамо неке посебне прохтеве. Живимо скроман живот, али достојан свих оних који пристојно живе, што бих свима пожелео", поручио је Самарџић прошле године.

Фолкер Драган Којић Кеба у октобру ће напунити 62 године, али је већ пожурио да постане пензионер. Он је почео још као млад да уплаћује месечно осигурање, па кад је израчунао да ли испуњава услов, одмах је отишао у Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање.

Фото: Милутин Лабудовић

 

Певач Раде Јоровић признао је да није имао срећу да добије националну пензију, па сада месечно добија 25.000 динара, иако је некада на прославама зарађивао и по 50.000 марака.

Приликом гостовања у јутарњем програму "Прве" телевизије прошле године, певачица Лепа Лукић открила је колика су њена примања колико новца добија на месечном нивоу.

"Национална пензија ми је 60.000 динара, а ова друга 90.000 динара. И имам канадску пензију од 1.000 евра", рекла је она и искрено причала о томе како је добила националну прензију. ,,Националну пензију нисам јурила. Била сам у Америци и када сам се вратила, чула сам да сам је добила", испричала је Лепа. О старосној пензији Лепа је рекла да је цео радни век плаћала пенизионо и социјално осигурање. „Прву пензију добила сам са 35 година радног стажа и 55 година живота. Држава је видела која сам сва признања добила, то сам и приложила", објаснила је она додатно.

Фото: Јутјуб принтскрин/Балкан Инфо

 

Певач Хасан Дудић није добио националну пензију, а како су писали медији недавно, он је рекао да му поред штрајка глађу предстоји само да скочи са зграде.

"Ја сам конкурисао за националну пензију, регуларно сам аплицирао, имам све документе. Мучио сам се да прибавим све, па сам предао све то и ишао сам линијом мањег отпора. Ишао сам као национална мањина. И тај други пут се изјаловио. Створио сам велике звезде. Колико сам дознао, они мене нису ни чекирали. Ја имам редовну пензију, од моје 15. године све плаћам. Живим живот као други људи. Борим се, шта све не радим. Разочаран сам јако", поручио је Хасан.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Уснија Реџепова - ретроспектива каријере

(Нова)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".