Руске трупе данас су у потпуности заузеле Лисичанск, стратешки важан циљ у Луганској области, и његову околину, известио је руски министар одбране Сергеј Шојгу, преноси РИА Новости.

 

 

Фото: Принтскрин/Россия1

 

Шојгу је о овоме обавестио Путина и истакао да је у последња 24 од украјинских снага одузета територија величине 182 квадратна километра.

 

 

Поводом освајања Лисичанска огласио се и лидер Чеченске републике Рамзан Кадиров који је на свом Телеграм налогу објавио снимак на ком се види град, разорен током ратних дејстава.

Фото: Принтскрин/Россия1

 

- Више од четири месеца становници Лисичанска чекали су долазак руских војника. И сада се, коначно, догодило. Локално становништво са великим задовољством дели своје утиске и емоције. Видети руског борца за њих је велика радост, јер су дуго били под пушком украјинских националиста. Штавише, коришћени су као људски штит. Националисти су се намерно лоцирали у близини стамбених зграда како би само окривили Русију за све невоље које су се десиле - истакао је Кадиров у опису снимка и додао:

 

 

- Све ћемо обновити брзо као што смо заузели овај град. Ове улице ће ускоро процветати свим бојама, у то не сумњам. Наши храбри борци ову борбу воде првенствено због људи који су дуго били малтретирани. Лисичанск је сада ослобођен, што значи да су злочини укронациста једном заувек окончани. Становници могу дубоко да удахну слободан ваздух Луганске Народне Републике.

 

 

Како се види на снимку, и овде, баш као и у Северодоњецку, народ је са одушевљењем дочекао улазак руских трупа у град. 

Фото: Принтскрин/Россия1

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".