Ђорђе Ђуричко је баш као и Никола, као мали похађао часове глуме, а тадашњи учитељ је чак сматрао да је он талентованији од свог млађег брата, те да је пред њим сјајна глумачка каријера. Међутим, глума није била Ђорђев коначан избор.


Ипак, Ђорђе се појавио у неколико домаћих остварења, а први међу њима је кратка улога у култној серији "Бољи живот".

Ђорђе је у "Бољем животу" играо младића који на улици краде бунду Светлани Бојковић, која је у серији тумачила лик Емилије Попадић.


Браћа Ђуричко су чак глумила и у заједничком пројекту, чувеној серији "Вратиће се роде", где је Ђорђе глумио Светозара Тозу Стефановића, који је деда младом Шваби, кога је тумачио Никола.

Осим у поменутим серијама, Ђорђе Ђуричко је још глумио и у филму "Шавови", "ТВ театру" и у чувеном серијалу "Миле против транзиције".

Ђуричко је својевремено истакао како у спорту највише ужива управо са братом Ђорђем:

– Атлетику сам тренирао годину дана тако да нисам имао дисциплину, него неки општи тренинг. Пробали смо скоро све сем скока са мотком. Мислио сам да сам идеалан за средње пруге, али то је било само моје лаичко надање. Памтим највише трчање уз и низ трибине ”Маракане” и како су нам се тресле ноге после тренинга мени и брату у аутобусу – присетио се Ђуричко, што је био повод да се неки запитају где је данас брат познатог глумца и шта ради.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Слике са снимања серије "Бољи живот"

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".