Да не бисте дошли у ситуацију да у журби морате да се возите у пакленим колима, испробајте неколико трикова који ће вам омогућити пријатну вожњу чак и када је напољу више од 30 степени.

Када се по подне вратите с посла, пронађите паркинг место које је у хладу. Ако нема дрвета, паркирајте у близини зграде, и то у њеној сенци.

Фото: Профимедиа

 

Сутрадан када кренете на посао прво отворите сва врата да би изашао устајали ваздух. Кључна ствар је да се врели ваздух у колима што пре замени новом количином. Најједноставнији начин јесте да спустите сва стакла са једне стране, а да брзо отварате и затварате врата са супротне стране.

Уколико вам не смета, пробајте неколико минута да возите са дијагонално отвореним прозорима јер ће тако свеж ваздух брже да струји.

Веома је битно да заштите и седишта. Материјал од ког су направљена и те како зна да греје када седнете. Ако имате кожна седишта, обавезно ставите памучну тканину, пешкир или слично.

Фото: Н. Фифић

 

Возачи који нису у прилици да свој аутомобил сакрију од директног утицаја сунчевог зрачења, јер немају гаражу или не налазе погодно место на паркингу, требало би да набаве неко од помоћних средстава, као што су завесице или штитници који се постављају са унутрашње стране стаклених површина.

На тај начин ћете снизити температуру у аутомобилу за који степен и, што је још важније, биће заштићени волан и инструмент-табла.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".