Како се сазнаје, Мајнкрафт јутјубер "Техноблејд" преминуо је у 23. години, потврдила је његова породица у емотивном опроштајном видеу објављеном у његово име.

У видеу под насловом "поздрав штребери" постављеном на његовом каналу, отац назива "најневероватнијим клинцем каквог је неко могао да пожели".

Позната америчка интернет личност стекла је славу стримујући и објављивањем клипова на којима игра популарну видео игрицу Мајнкрафт. Прошле године, Техноблејд је открио фановима да има рак.

Опроштајна порука, написана неколико сати пре његове смрти и коју је прочитао његов отац, почињала је: "Здраво свима, Техноблејд овде. Ако ово гледате – мртав сам."

Потом је открио да је његово право име у ствари Алекс, присећајући се времена када је "преварио" фанове да поверују да се зове Дејв, преноси ББЦ.

- Хвала свима што сте годинама подржавали мој садржај - наставио је.

Још је и додао:

- Да имам још стотину живота, мислим да бих изабрао да будем Техноблејд сваки пут, јер су то биле најсрећније године мог живота.

Велика онлајн звезда, која је освајала Мајнкрафт турнире и легије фанова, објаснио је у видео снимку за прикупљање средстава објављеном у фебруару да је био подвргнут хемотерапији, терапији зрачењем и операцији спасавања удова након што је добио тумор у десној руци.

Алекс је открио своју дијагнозу карцинома у августу 2021, објашњавајући да је у почетку мислио да је бол који осећа последица гејминга. Након што му је рука отекла, отишао је у болницу и потом му је дијагностикован рак.

Нажалост, мало се зна о Техноблејду, који је до краја скривао свој прави идентитет. Његов онлајн аватар је била слика крунисане свиње.

Имао је невероватних 10,8 милиона претплатника на свом ЈуТјуб каналу, где у његовој биографији пише: “Превише играм видео игрице. Можда нисам најбољи, али имам вруће лактове.”

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".