Балерина Александра Бибић први пут се опробала у глумачким водама у серији "Мирис кише на Балкану" која је била јако популарна током свог редовног емитовања, а позната глумачка имена су оживела једну јеврејску породицу током Другог светског рата у Сарајеву.

Фото: Јутјуб принтскрин/Mira Adanja-Polak - zvaničan kanal

 

 

Ево како је дошло до тога да се славна балерина покаже као глумица.

Свима нам је добро познат лик балерине Рики Салом, а њу је иначе глумила Александра Бибић, такође школована балерина која је одлично донела ову захтевну улогу.

Серија је, између осталог, пратила живот младе и талентоване Рики која не мари за правила и мишљења других, а због свог начина живота, многи је не схватају за озбиљно.

 

 

Иначе, Рифка Леви Салом је била прва сарајевска професионална балерина и примабалерина Народног позоришта у Београду. Она и њене сестре, али и брат су се разликовали од осталих јер су имали другачије погледе на живот, одступали су од строгих правила и обичаја, а са друге стране, сви су били успешни у свом послу.

Александра је својевремено истакла да није морала специјално да се припрема за ову улогу јер је, баш као и Рики, имала слично детињство, па чак и повреду кука коју је Рики Салом једва прихватила, а она је уједно значила и крај њене каријере у успону.

 

 

- Љубиша је од почетка желео да ту улогу повери некој балерини и тада је чуо за мене, а ја сам, иначе, један краћи период студирала глуму на Академији лепих уметности, али сам морала да одустанем од факултета због многобројних обавеза у позоришту. На првом састанку са Љубишом много смо причали, а убрзо после тога ми је поверио улогу Рики - рекла је Александра.

Она је додала и да се у почетку плашила јер никад није радила тако захтеван пројекат, али се после опустила и слушала корисне савете Љиљане Благојевић, Мирке Васиљевић, Марије Вицковић, Калине Ковачевић.

 

 

Александра је добро позната љубитељима балета, овим послом се бави од треће године, па је посетиоцима Народног позоришта она једно од омиљених лица. Александра Бибић је удата за колегу, балетског солисту, Дејана Коларова, а они су родитељи петогодишње девојчице специфичног имена, Варваре.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Слике са снимања серије "Љубав, навика, паника"

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".