Инцидент се догодио на Булевару краља Александра у правцу према Смедеревском путу у Малом Мокром Лугу, јуче око 14.10, када је возач који је управљао џипом напао возача аутобуса на линији 308. У незгоди су лакше повређене две особе. Како смо незванично сазнали, приликом ударања бејзбол палицом по аутобусу разбијено је и стакло.

- Возило се кретало ка станици Бајдина која се налази у Малом Мокром Лугу, када му је џип препречио путању - каже извор.

- Из аутомобила је изашао млађи мушкарац који је код себе имао бејзбол палицу. Почео је да лупа по возилу и том приликом је сломио стакло. Возач аутобуса је лакше повређен, а комадић стакла упао је једној путници у око. Мушкарац је након инцидента побегао у непознатом правцу и органи реда трагају за њим. Још није познат узрок напада.

У тренутку незгоде аутобус је био пун путника, који су у неверици посматрали овај призор.

Очевици су одмах позвали санитет, а лекари су повређенима указали прву помоћ. Полиција је обавила увиђај.

Сличан инцидент јучерашњем догодио се пре само недељу дана на линији 50, када је шофер аутобуса претучен у насељу Браће Јерковић.

Фото: И. Маринковић

 

Аутобус је ишао из Устаничке улице ка овом делу града. Није познато шта је претходило тучи, али је нападач јурио за аутобусом од Плавог моста до насеља. Ту га је коначно сустигао и кроз прозор возачу задао неколико удараца песницом у главу.

Физички насртаји на возаче градског превоза све су учесталији. Од почетка године ово је већ 33. напад, а прошле године нападнути су 92 пута.

Неопходно увођење камера

Током прошле године бележи се скоро тридесет напада и на возаче приватника, упркос камерама у возилима. Како истичу возачи, највећа мана је то што камера нема на стајалиштима. Посебно би их требало уградити на највећим преседачким местима попут Зеленог венца, на аутобуским терминусима и окретницима, односно на око 150 локација у граду.

(Новости)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".