Српски кошаркаш Никола Јокић потписао је нови уговор са Денвер нагетсима, највећи у истоји НБА лиге и обавезао се на верност клубу из Колорада у наредних пет година. 

Јокић ће од овог уговора за пет година зарадити невероватних 264 милиона долара. На тај начин, Србин ће постати најплаћенији играч свих времена у најјачој кошаркашкој лиги на свету. 

Прошлог месеца је двоструки МВП најавио да жели да продужи сарадњу са тимом из Колорада, а извор листа "Атлетик" тврди да је ове недеље исти став поновио челницима франшизе када су му понудили нови уговор. Обе стране су задовољне због наставка сарадње, а према писању америчких медија то ће званично бити објавњено 6. јула.

Како наводи "Денвер пост", Јокић ће у последњој години новог уговора, који је растући, зарадити 60 милиона долара.  Ипак, пета година новог ангажмана биће опциона, што значи да ће Србин ако то буде желео, тад моћи да напусти екипу Нагетса. 

Интересантан је податак да се међу пет најплаћенијих играча у историји НБА лиге налазе чак три Европљанина. Поред нашег Џокера, ту су још и Лука Дончић и Јанис Адетокумбо.

Јокић је прошле сезоне одбранио титулу за најкориснијег играча лиге, бележивши просечно 27,1 поен, 13,8, скокова, уз 7,9 асистенција.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".