Официр Народне милиције самопроглашене Луганске Народне Републике (ЛНР) Андреј Марочко изјавио је данас да је украјинским оружаним снагама у и око Лисичанска наређено да се повуку.


Претходно је амбасадор ЛНР у Москви Родион Мирошник рекао да су све главне транспортне руте које воде за и из Лисичанска и комплетна територија највеће рафинерије нафте у том граду под контролом руских снага.

Украјинским оружаним снагама у и око Лисичанска наређено је да се повуку, изјавио је данас официр Народне милиције самопроглашене Луганске Народне Републике (ЛНР) Андреј Марочко.

Фото: Профимедиа

 

 


"Групи украјинских трупа стационираних у Лисичанску и око њега наређено је да се повуку. Да би минимизирао губитке, кијевски режим је наредио да се трупе повлаче у малим групама, у дугим интервалима и на великим удаљеностима", објавио је на Телеграму Марочко обавештајне податке Народне милиције ЛНР, преноси агенција ТАС С.

Претходно је амбасадор ЛНР у Москви Родион Мирошник изјавио да су све главне транспортне руте које воде за и из Лисичанска и комплетна територија највеће рафинерије нафте у том граду под контролом руских снага.

Реакција Лондона - потпуно супротне информације 

Као што су нас супротстављене стране у овом сукобу навикле током свих 127 дана ратовања - друга страна износи дијаметрално другачије информације. За разлику од порука из ЛНР, Министарство одбране Велике Британије саопштило је данас да украјинске снаге настављају да држе позицију у источном граду Лисичанску, након повлачења из Северодоњецка.


Како су навели у извештају, борбе ће вероватно бити концентрисане на рафинерију нафте Лисичанск, која се налази 10 километара југозападно од центра града.

Додаје се да руске снаге остварују ограничен напредак, док покушавају да опколе украјинске снаге напредујући из правца Изјума.

БОНУС ВИДЕО:

 

 


 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".