Комшиница чувеног извођача Горана Бреговића, госпођа Десанка је екипи новинара ''Курира'' испричала детаље о музичару. Било је речи о храни, одмору музичара и омиљеном пићу, али и стану који има у власништву. 

Фото: Ferenc Kalmandy

 

- Брега живи управо овде где смо сада - на Тргу републике. Ово је једна од најскупљих и најлуксузнијих локација у граду. Цене станова су разнолике. Има оних "скромнијих" од милион, па до чак четири-пет милиона евра, у зависности од квадратуре. Овде су махом зграде саграђене у старом француском стилу, с прелепим балконима и двориштима, где се станари окупљају. Када је био овде, најчешће се одмарао код куће и шетао овим квартом од Републике до Бастиље и Ла Мареа. Није волео да прелази Сену. У Паризу му је била база за одмор од многих концерата током године - испричала је Деса, а затим рекла у који ресторан је Брега свраћао: 

- "Чез Џени" се налазио недалеко од његовог кварта. Долазио је готово свакодневно. Наручивао је јело фоа гра (гушчју и пачју паштету), као и кисели купус. Воли да попије бело вино, као и да прави шприцер. Причао ми је да избегава ресторане по Паризу, али да овом мом не може да одоли. Знам да је много волео да једе и турски кебаб, који су такође с временом затворени.

Фото: М. Анђела

 

Открила је и како је музичар реаговао када је у току био терористички напад: 

- Његов стан се налази на неколико стотина метара од ове концертне дворане "Батаклан", где се 2015. године одиграо терористички напад у коме је страдало 90 људи. Горану је то тада јако тешко пало. Баш је био потресен, јер су повређени бежали малтене 100 метара испред његових врата. На све стране су били лешеви, полиција. Чула сам да је он те вечери требало да иде на концерт те групе која је тада свирала, али да је у последњем тренутку променио планове и тако остао жив. Сам бог га је спасао - испричала је Десанка.

(Курир.рс)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Мирослав Илић - ретроспектива каријере

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".