Цецина кума на венчању била је млада новинарка у успону Маја Павић. Само две године касније у фебруару 1997. године, Маја је убијена у сачекуши са својим дечком Радетом Ћалдовићем Ћентом у Француској улици.

Фото: Д. Миловановић

 

Маја Павић, још као средњошколка, због лепоте, висине и стаса постала је фотомодел, а онда је завршила и двогодишње школовање за новинара-водитеља, јер јој је новинарство био животни сан. 1991. почела је да ради на телевизији и да води емисије уживо.

Са Цецом се упознала 1993. године када је ангажује штаб Арканове ССЈ да води промотивне скупове и странке.

Фото: Архива Новости

 

"Био је неки мутан новембарски дан. Цецу сам упознала у гардероби Хале спортова у Панчеву. На први поглед није ми била нарочито симпатична, а изгледа ни ја њој. Зашто? Па, једноставно тако је било. То је трајало три дана, четвртог смо селе у неки џип и отад смо нераздвојне. Често смо спавале једна код друге, заједно јеле, дружиле се... Касније сам ишла на све њене концерте, она је долазила на снимање мојих емисије - причала је Цецина кума тада за домаће медије.

Фото: Архива Новости

 

- Пристала сам наравно - причала је Маја тада и додала да је морала да издржи вишенедељну гужву око венчања. Имала је осећај као да се она удаје.

Фото: Јутјуб принтскрин/Svetlana Ceca Raznatovic

 

Маја Павић је тада открила и како је упознала кума Аркана, који је за све новинаре био изазов.

- Постоји. То је Раде Ћалдовић. Жељков друг из детињства. Упознали смо се у дискотеци 26. априла 1994. године и то још траје. И трајало је, све до 15. фебруара 1997. године. У раним јутарњим сатима из хеклера са пригушивачем убице су ликвидирале Радета Ћалдовића Ћенту, једног од последњих славних имена београдског и европског подземлја, али и Мају Павић, која се ту затекла, у Француској улици, пред Клубом књижевника. Маја је тада имала 25 година.

Фото: Јутјуб принтскрин/Svetlana Ceca Raznatovic

 

Ћента је важио за припадника старе гарде жестоких момака који су дуго владали асфалтом Србије и Европе. Ипак, последњих година је деловало да се повукао и да жели мрнији живот. Све чешће је виђен како опуштено седи са Мајом у граду, а почео је да гради и заједничку кућу. Неки кажу да се превише опустио и у том тренутку га је стигла смрт.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Ретко виђене слике са Цецине и Арканове свадбе

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".