Том приликом, нажалост, погинуо је његов друг који је био за воланом, док је Бањац прошао са лакшим повредама. Међутим, интересантно је да је ова саобраћајка била основ за бројне урбане легенде које су почеле да круже када се певач повукао са сцене. Причало се да му је лице унакажено, те да се због тога не појављује у јавности, а морбидне приче ишле су и дотле да је певач заправо погинуо и да га стога нема на сцени.

Ипак, на срећу, ништа од тога није била истина, а како је Славко причао о несрећи непосредно након што се она догодила прочитајте у тексу из листа "Сабор", који преносимо у целости:

У суботу 21. јануара пронео се глас естрадом да је популарни певач Славко Бањац имао саобраћајни удес код Пирота. Сви су говорили да је имао много среће, да је прошао са лакшим повредама, али остали детаљи из сата у сат попримали су различите варијанте. Знало се да је примљен у болницу у Нишу и да је возач погинуо.

Онда је у дневним новинама осванула шира информација: "У тешкој саобраћајној несрећи на улазу у Пирот, првог сата суботе погинуо је некадашњи пиротски кошаркаш Раде Јовановић (42), а лакше је повређен његов сувозач Славко Бањац. Возач грађевинског предузећа "Прогрес" Раде Јовановић и певач Славко Бањац, како је изјавио дежурни истражни судија Дојчин Ристић, враћали су се "заставом 128" из Ниша. После поноћи, на само стотинак метара испред Пирота, ударили су у парикирани бугарски шлепер, који је стао због квара на мотору. Шлепер је био прописно паркиран, обележен троуглом и светлећим сигналима. Од силног удара возач Раде Јовановић је на месту остао мртав, а Славко Бањац је прошао са лакшим озледама и упућен је у Ниш ради детаљног прегледа, али је ван животне опасности. Због овог удеса одложена је приредба за избор спортисте године пиротског округа, на којој је Славко Бањац требало да учествује."

Фото: Јутјуб принтскрин/Slavko Banjac

 

 

У жељи да сазнамо како се Славко осећа, позвали смо људе из његове диско-куће. Рекли су нам да је само један дан лежао у нишкој болници и да се налази у Београду, у свом стану. Неколико пута покушали смо телефоном да успоставимо контакт са познатим певачем, али смо сваки пут добијали одговор да Славко спава, што није ни мало чудно, када се зна да је имао потрес мозга. Ипак, успели смо да се чујемо.

- Сада сам супер - тихо и покуњено је одговорио Славко, али, видело се, било му је драго што се интересујемо за њега. - Већ је стање много боље, покушавам да спавам, али се борим са сновима. Наиме, неће ми сан на очи, а и кад дође, све сањам неке глупости и тешке сцене које сам недавно проживео. Остао сам жив, стицајем срећних околности, као да је Бог у том тренутку погледао на мене и рекао да још није време да одем с овог света.

Да ли сте познавали преминулог Радета Јовановића?

Фото: Репринт Сабор

 

 

- То је био мој друг, сјајан човек, бивши спортиста, који је некада возио на релијима, радио као професионални возач у својој фирми и ево, судбина је тако хтела да изгуби живот у аутомобилу. Тешко ми је да говорим о томе. Раде је био супер момак, имао је и породицу, двоје мале деце...

У извештају се каже да је бугарски шлепер био прописно паркиран и обележен да је у квару.

- Колико се ја сећам, није тако. Троугао нигде нисам уочио. Још једном понављам, Раде је био професионални возач и то веома добар. Такве детаље не би пропустио и занемарио. Ја се не сећам многих детаља, не знам ни да ли сам излетео кроз шофершајбну... био је то директан ударац у шлепер и памтим да је Раде покушавао да скрене десно на чистину поред пута. Био сам будан, нисам спавао, али све ми се у глави побркало. Били смо у Нишу и путовали смо ка Пироту где је сутрадан требало да певам. У колони је ишло неколико аутомобила наших познаника, а Раде и ја смо у том низу били претпоследњи... ето, зна се шта је било после.

Фото: Јутјуб принтскрин/Весна Змијанац/Архива ТВ Новости

 

 

После удеса примљени сте у нишку болницу, али сте остали тамо само један дан?

- Саобраћајка се десила сат после поноћи, а ја сам смештен у нишку болницу већ око два-пола три. Прегледали су ме детаљно, снимили главу, истестирали... Имао сам потрес мозга, угруван сам био, ране по лицу, модрице и огреботине... Хвала Богу, без унутрашњих повреда и крварења. Данима лежим у кревету, утрљавам неку маст на ноге, јер сам сав изубијан.

Имате ли апетит?

- Слабо једем. То није ни важно и онако треба да ослабим који килограм.

Ваше обожаваоце највише занима када ћете се вратити микрофону и сцени?

- Имао сам бројне "тезге" заказане ових дана, баш око Светог Саве, али разумљиво све сам морао да откажем. Најављен сам и на хуманитарном концерту претпоследњег дана јануара у Дому Синдиката, али нећу моћи да певам. Отказао сам гостовања уговорена за наредни викенд, а за после ћемо видети. Важно је да се сада опоравим, а времена за песму и дружење са публиком биће. Сутра идем на контролу код лекара надам се да ће све бити у реду.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Из мог бутика - Миле Китић

* Нпортал.рс због вас даје нови живот текстовима из богате новинске архиве "Новости", а овај чланак је изашао у "Сабору", 6. фебруара 1995. године. *

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".