Како је судбина уредила, Снежана и Слоба су требали наступати заједно а да то нису ни знали. 

- Видела сам га на улици у Земуну, испред зграде менаџера Аце Мексиканца, код ког сам пошла да уговоримо неки наступ. Био је наслоњен на свој плави цитроен и звиждао ми. Помислила сам „каква простачина“, а кад је опет звизнуо, окренула сам се и грубо га питала шта хоће. Никада нисам била надмена, али безобразна јесам. Испричала сам Аци шта се десило, а он ми је објаснио да је то њихов хармоникаш Слоба. Испоставило се да је управо с њим и његовим оркестром требало да наступам у једној кафани између Шапца и Лознице.- започела је Снежана. 

Слоба Снежани на прво виђење није био кандидат за забављање: 

- Удварао ми се, а ја сам мислила да бих дигла руку на себе када би ме неко натерао да се удам за њега. Није ми био ни леп ни интересантан. Али, те вечери, када је видео да сам незаинтресована, кренуо је да показује своје квалитете, а био је врло шармантан човек из којег је сијало нешто што се не види на голо око. Рекла сам му да ћемо видети за сусрет кад дођемо у Београд, а потом касније заказала да ме чека код биоскопа Оде он једне вечери у пола седам, после часова које сам имала у Математичкој гимназији. Међутим, дошла сам до ћошка, видела га да чека, окренула се и отишла кући - присетила се певачица.

 

После неког времена Снежана и Слободан су се поново срели: 

- Када сам дошла у ресторан "Гранд" да се договорим о гостовању у Канади током зимског распуста, имала сам шта да видим. Баш ту је свирао Слоба. Није ми ни поменуо то што сам га испалила, већ ме је питао да ли то нас двоје треба да путујемо. Иако је то био план, он није пошао јер се плашио авиона, а ја сам у Канади, а да претходно нисмо изашли нити се додирнули за руке, почела да размишљам о њему. Да одлазим на спавање и будим се с истим мислима. Поред повратка кући, обратио ми се један басиста и замолио ме да понесем писма за неког Гвозденовића. Нисам ни знала како се Слободан презива само по доласку у Београдотишла у хотел ''Централ'' да предам писмо коме треба, а онда сам схватила да је то управо Слоба. Од тада, па док није отишао са овог света нисмо се раздвајали - рекла је Снежана за Еспресо, чијој су се жељи да се уда млада родитељи у почетку противили.

Снежана се врло брзо удала за Слободана. Имала је само 18 година. 

- Била сам малолетна, па сам морала да сачекам да напуним 18 година. Почели смо да се забављамо 23. фебруара, на Слобин рођендан, 6. јуна сам напунила 18 година, а већ 11. побегла за њега. Моји родитељи су били разочарани у мене, али и ја у њих. Ипак, то је брзо превазиђено и нас двоје смо се венчали у децембру 1977. године. То није значило да смо радили заједно, са многим другим колегама радио је више, али није био љубоморан, имао је поверења и здрав разум. Јер ако жена хоће, отићи ће, а уз то, ја сам неко ко не воли ланце.Додуше једном смо после 11 година брака имали кризу и неспоразуме које смо превазишли разговорима. Није била у питању прељуба, али љубав је победила, јер само она може да одржи породичну заједницу. У супротном, не вреде ни милиони, нарочито ако се бавите естрадом, поготово данас - прича Снежана.

Снежана је након свадбе родила ћерку Мају, а после ње и сина Марка. Њој није тешко падало мајчинство у раној младости: 

- Млад човек може све да постигне. Није ми био проблем што сам била млада мама. Воли м децу, све сам стизала. Имала сам мајку и свекрвукоји су ме одмењивали када због посла нисам била ту. Брига се најчешће јављала када сам била на путу и одсутна због посла, па чак и кад није било никаквог разлога за то. Не бежим од чињенице да имам каријеру коју волим и у којој сам успешна, као ни од тога да је сигурно имала утицаја на детињство моје деце. Као што би и било шта друго да им се десило у животу, какав год живот био. Оно што знам је да су и они, а и њихова деца и моји унуци данас, поносни на мене и на оно чиме се бавим. Можда из данашње перспективе делује да сам се удала рано, али су тада просто ствари биле другачије, рфадило се и осећало другачије, а ја сам и тада знала, као што и знам сада да је било право време. Верујем у судбину, али и у ствари које осећам, а то је љубав. Имала сам своју дозу страхова за време обе трудноће али, сигурна сам, ништа другачију од свих мајки. Па увек имам дозу страха и бриге за децу, чак и кад су одрасли и своји људи - описује певачица за "Еспресо" једном приликом.

Фото: Инстаграм принтскрин

 

- Бог вам да шансу, ви је искористите. Имала сам срећу да проведем толико времена са особом коју волим и која мене воли. Све што се у том периоду догодило био је резултат љубави, разумевања и поштовања. Слободан је био моја највећа подршка, умео је да ме умири кад треба. Тачно смо се допуњавали и функционисали божанствено.- рекла је певачица, која је супруга последњи пут видела када ју је довезао на наступ који је имала у Бечу.

Вест да је преминуо, Снежана је добила на наступу. 

(Блиц)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: погледајте како изгледа сестра јелене Ђоковић Марија Ристић

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".