Српски ас подсетио је на чињеницу да амерички тенисер Тенис Сандгрен такође није вакцинисан против корона вируса, али да за њега не важе правила као за стране држављане.


Сандгрен је јавно подржао Новака и критиковао Владу САД, а Ðоковић је открио да је комуницирао са Американцем у претходним данима.

- Дописивао сам се са њиме пре неколико дана, захвалио му се на подршци коју ми је пружио у јавности у овој ситуацији. Оно што је он рекао је потпуно логично. Ако је невакцинисаним играчима забрањено да учествују на том турниру, онда би то правило требало да важи за свакога. Не видим у чему је медицинска логика да он може да игра јер је држављанин САД, иако није вакцинисан, а мени је то право ускраћено. Када бих имао америцку ''зелену карту'' или пасош, мени би било омогућено да играм. Ако то можда има неке политичке логике... Ја радије у то не бих улазио, и сами можете да закључите зашто - рекао је Ђоковић српски медијима на Вимблдону.

Освајач 20 гренд слем трофеја поновио је да би волео да игра у Њујорку.

- Гренд слемови су такмичења која се највише рачунају у овом делу моје каријере, они заслужују моју посебну пажњу. Али, добро, ако не будем имао шансу да играм тамо, неће бити смак света, идемо даље. Ја сам тренутно усредсређен само на овај турнир - истакао је Новак.

Ђоковић ће сутра (14.30) на Централном терену Вимблдона играти меч другог кола, а ривал ће му бити Аустралијанац Танаси Кокинакис.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Новак Ћоковић кроз каријеру - од 2003. године па до данас

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".