Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је данас да украјинска страна може да заустави оружани сукоб врло брзо, тако што ће наредити својој војсци да положи оружје.


Коментаришући позив који је украјински председники Володимир Зеленски упутио Западу да појача испоруке оружја Кијеву, како би борбе против руских снага могле да се окончају пре зиме, Песков је истакао да украјинска страна може да оконча све до краја дана, а да је за то потребно издати наређење украјинској војсци да положи оружје и испунити услове Русије.

 

 

- Све остало су размишљања шефа украјинске државе. Руководимо се изјавама нашег председника: специјална војна операција иде по плану и остварује своје циљеве - рекао је Песков, преноси Интерфакс.

Фото: Танјуг/АП

 

Подсетимо, Зеленски је у обраћању светским лидерима на самиту Г7 путем видео-линка, затражио противваздушне одбрамбене системе, више санкција Русији и безбедносне гаранције, а рекао је и да би било добро да се рат заврши до зиме, рекли су неименовани европски званичници.

Фото: Принтскрин/Фејсбук/Володимир Зеленський

 

Такође, Зеленски је тражио помоћ за извоз жита из Украјине као и помоћ за обнову, рекао је један европски званичник за Ројтерс који је желео да остане анониман.

Он је рекао да жели да се рат заврши до краја године пре почетка зиме, рекла су два званичника ЕУ.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".