Овај начин исхране помаже телу да се брже реши масних наслага, утиче на метаболизам и смањује могућност настанка целулита уз помоћ детоксикације

Месечева дијета може да реши вишак килограма на одређен период, али морате да водите рачуна. Ако наставите са старим режимом исхране, килограми се брзо враћају. Зато она мора да се спроводи на тачно одређен начин, у супротном нећете добити ефекат који вам треба. А ако сте спремни да поштујете правила бићете пријатно изненађени.

Цео принцип се базира на пажљиво одабраном плану исхране и великим уносом течности. С обзиром на то да Месец није константан и да се његове фазе мењају, морамо прилагођавати јеловник по њима.

Фото: Профимедиа

 

Дијету започињемо на дан младог месеца уз доста течности. Касније можемо мало и кориговати исхрану.

Ова дијета захтева упорност и кракатер, али ће вам помоћи да поред килограма скинете брзо онај водени целулит

Правила Месечеве дијете

Месечева дијета састоји се од поста у трајању од 24 сата у периоду када је млад месец. Постоји доста доказа да и пост на пун месец (такође у трајању од 24 сата) даје одређене резултате, али ни приближне као пост за време младог месеца.

Дозвољено је само конзумирање течности и то најбоље обичне воде или благог биљног чаја (наравно без шећера). Уколико вам је тешко да пијете само воду и чај – можете додати и свеж сок од воћа или/и поврћа – наравно без шећера и адитива… Алкохол и млеко су стриктно забрањени као и сва чврста храна. Количина течности коју треба унети варира од особе до особе и креће се између 3 и 4 литре.

За 24 сата требало би да изгубите до 3 кг – наравно ако поштујете горе наведена правила. Једнодневни пост је такође одличан начин да се тело детоксификује и побољша имунитет.

Фото: Профимедиа

 

Једно од честих питања је да ли се сме пити кафа? Уколико је и конзумирате она максимално једном дневно али без шећера и осталих заслађивача.

Препоручена је свакодневна физичка активност, како бисмо сагорели вишак килограма и елиминисали масти из организма.

Водени пост нас ослобађа вишка течности и врши деоксикацију организма, при чему избацујемо штетне токсине, али без рекреације и спорта, сало се неће истопити само.

Пре почетка ове дијете, обавезно се консултујте са лекаром!

(Ало)

БОНУС ВИДЕО:

СПРЕЈ ПРОТИВ КОМАРАЦА: Направите домаћи спреј против комараца и решите се мука током лета

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".