Премијер Црне Горе Дритан Абазовић изјавио је данас да је потписивање Темељног уговора са Српском православном црквом (СПЦ) обавеза државе и да ће се то питање ускоро решити.


- Све што сам икад рекао, иза тога стојим и нема никаквог мрдања. Темељни уговор ће бити потписан у складу са Уставом и законом - поручио је Абазовић одговарајући на питања шефа Посланичког клуба Демократског фронта Славена Радуновића, преносе подгоричке Вјести.

Очекује да се питање Темељног уговора ускоро реши и током ове недеље ће, како каже црногорски премијер, јавност бити обавештена о томе.

Фото: Танјуг

 

- Има ли дисонантних тонова? Има. Али да ли неко жели да руши владу због тога - то није мој проблем. Док сам премијер бавим се државним питањима. Ни моја УРА ме не интересује, а и тамо има дисонантних тонова. Колико ће влада трајати нека одлучи Парламент. Третирање ових тема требало би да се заврши на поштен начин и да се прелази на друге теме.

Говорећи о пројекту Отворени Балкан, Абазовић је рекао да то никако не сме бити замена за чланство у Европској унији и изразио уверење да ће радна група која ће се бавити овим питање имати објективан став о овој регионалној иницијативи.

- Да ли знате колико, према истраживању Светске банке, износи време чекања свих камиона на границама држава Западног Балкана у једној години? Износи 1.142 године... А ми хоћемо да будемо конкурентни - предочио је Абазовић.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".