Зидан је био стрелац јединог поготка Француза на сусрету, да би пре пенала добио црвени картон јер је главом ударио Марка Матерација. Италијан га је, према речима Зидана, провоцирао и говорио му ружне ствари па је Француз 'пукао'.

Поводом његовог 50. рођендана, LEquipe је направио велики интервју сa бившом звездом Реал Мадрида.

Фото: Јутјуб принтскрин/mzztter08

 

 

Причали су о многим ситуацијама богате каријере Зиданеа, а некако се највише истицала прича о финалу Светског првенства које се играло у Немачкој. Да ствар буде гора, била је то последња утакмица у сјајној каријери легендарног везисте. Французи су изгубили после извођења једанаестераца, а Зидан је открио зашто је био нервозан у финалу.

- На дан финала моја мајка се разболела. Не јако тешко, али је била болесна. Видео сам се са сестром која је касније била с мајком. Матераци је увек говорио како није псовао моју мајку, што је истина, али је проклињао моју сестру. Како ми је болесна мајка била на уму, изгубио сам контролу над собом, био сам рањив. Нисам смео тако да се опростим од фудбала, али и то је део моје каријере. Делом и због тога увек говорим како моја прича са репрезентацијом није завршена. Не желим да тако заврши, још није готово - открио је Зидане.

У последње време помињао се као нови тренер ПСЖ-а, али као што се може приметити, Зидане би једног дана волео да води Француску те се нада како би се то могло обистинити после Светског првенства у Катару.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Роберт Левандовски - пољска хаубица

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".