У Чачку ће у понедељак и уторак, 27. и 28. јуна, бити проглашни Дани жалости због погибије четворице младића из тог града у саобраћајној несрећи.


- Ово је огроман губитак за све нас, изгубљена су четири млада живота. Због ове трагедије у Чачку ће понедељак и уторак бити проглашени за Дане жалости . речено је за РИНУ из кабинета градоначелника Милуна Тодоровића.

Четворица младића погинула су ноћас када је аутомобил слетео са моста преко реке Каменице у месту Јанчићи, на путу Чачак-Гојна гора.

Према члану 16. Закона о обележавању Дана жалости, органи и организације, као и друга правна лица која истичу заставу, дужна су да у време Дана жалости заставу Републике Србије спусте на половину јарбола, односно копља.

У образовним установама Дан жалости обележава се минутом ћутања на првом часу наставе, а програм наставе музичког образовања прилагођава се Дану жалости.

Дан жалости у спортским халама, стадионима и игралиштима обележава се спуштањем на пола јарбола или пола копља заставе Републике Србије и застава спортских клубова.

За време дана жалости је забрањено емитовање забавне и народне музике, односно одржавање програма забавног карактера на јавним местима.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".