Портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова назвала је монструозном изјаву британског премијера Бориса Џонсона да би сваки покушај решавања сукоба у Украјини довео само до повећања нестабилности у свету, преноси ТАСС.

-Најбоље објашњење шта је 'британски политички хумор' је мрачно, недуховито и веома вулгарно. Прво одбијате да поверујете да су такве монструозне изјаве у принципу могуће, али онда се сетите да је реч о режиму 'либералне демократске монархије', и ту све долази на своје место - написала је Захарова у недељу на свом Телеграм каналу , коментаришући Џонсонову изјаву коју је дао током састанка са француским председником Емануелом Макроном.

Џонсон је раније, на састанку са француским лидером, рекао да би покушаји решавања конфликта у Украјини у овој фази само допринели одржавању нестабилности у свету и јачању позиције Москве.

 Џонсон и Макрон учествују на састанку шефова Групе седам (Г7) у замку Елмау на југу Немачке. Очекује се да ће главна тема тродневних разговора бити ситуација у Украјини и последице антируских санкција. 

Претходно је портпаролка немачке владе Кристијанa Хофман рекла да ће украјински председник Володимир Зеленски учествовати на самиту Г-7 27. јуна путем видео везе. 

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Северодоњецк - град који више не постоји

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".