Као што је честа појава у естрадним круговима, медији су се тих година интензивно бавили Драганиним љубавним животом. Младу певачицу овезивали су је са бубњарем групе "Руж", а нарочито је интересан детаљ да јој је пророчица Клеопатра предвидела брак са, ни мање ни више, него - Николом Којом.

Драгана тада није крила да јој је непријатно јер је принуђена да демантује све овакве гласине. Више детаља о темама љубавним, али и о томе како је у то време видела своју певачку каријеру, прочитајте у тексту који је далеке 1991. године објављен у часопису "Сабор":

Почела је са 16 година певајући "Имам дечка немирног". Данас, готово шест година касније, пева "Јелени кошуте љубе" и најављује удају песмом "Мамина и татина". Како се песме обично разликују од живота, Драган Мирковић је венчаницу обукла само за потребе спота. У стварном животу, каже, неће скоро! И док сви шушкају о љубавној идили између младе певачице и бубњара групе "Руж", Зорана Томашевића, Драгана стидљиво признаје:

Фото: Репринт Сабор

 

- Обично кажем да имам симпатију. Немам је, у ствари, али ми је некако глупо да кажем да немам дечка, па се вадим.

Подсећамо на изјаву "друге стране" у "ТВ Новостима": бубњар све популарније групе је нашироко причао о својој "девојци". Драгана остаје при своме: од љубави ништа! Као ни од брака који јој је прогнозирала пророчица Клеопатра са глумцем Николом Којом.

- Једва да познајем човека. Само ме доводе у непријатну ситуацију!

Ипак, признаје да све момке из групе "Руж" воли - као добре другаре. Упознали су се, где би другде, у канцеларији заједничког менаџера Раке Ђокића, и како су отприлике истих година, почели да се шеткају Београдом заједно.

- Досадило ми је да доручкујем, ручам и вечерам сама у хотелу. Једина другарица у Београду ми је Брена, а она је обично заузета. Момци из "Ружа" су, некако, увек ту.

Фото: Репринт Сабор

 

Некога ће можда изненадити откуд то да се четири дечака са београдског асфалта, припадници рок-генерације, друже са девојком из Касидола, па још певачицом новокомпоноване музике. Одговор је, вероватно, у самој Драгани. У првим интервјуима је говорила да не зна откуд она ту, у народној музици. Данас признаје да воли и народну музику, која је у њеном крају "закон", али јој је срцу прирастао - рок. То је музика коју Драгана слуша приватно. Одступање од типичне слике "народњачке" певачице је и друга љубав јунакиње наше приче - књиге. Онако узгред, у разговору, каже да баш сад чита нову књигу Данијеле Стил, још непреведену код нас. Чита на енглеском?

- Па да. Волим да читам. Енглески ми се свиђа па га учим читајући. Моји обожаваоци већ знају за то, добијам на поклон гомиле књига.

А поклона је заиста много, и то разних: играчака, украсних ситница. Нађе се и понеки златни ланчић. Много је и публике, упркос тврдњама злих језика да Драгана неће још дуго, да је последња плоча очајна, да популарност опада...

Фото: Архива Новости

 

 

- Не могу, наравно, да будем објективна када говорим о својим песмама. Да ми се не свиђају не бих их ни певала. Знам за те приче, говоре ми да је плоча лоша и да зато не добијам награде. Сад сам освојила прво место на годишњем "Поселу 202", верујем да ћу добро проћи и на додели Оскара популарности, а то су по мени две најважније манифестације, с обзиром на то да на Месаму не учествујем. 

Потврда сјаја њене звезде је свакако публика, која у великом броју посећује њене концерте. Ове године неће бити маратонске турнеје, јер је прошлогодишња, када су Драган и екипа били неколико месеци на путу, била пренапорна. Али, управо тада, почео је "живот" још један хоби. И то нимало неуобичајен. Драгана свира бубњеве!

Прошле године смо на концерте долазили по два сата раније. Све пробамо и онда чекамо до почетка концерта. Мени је досадно. Читала сам мало, али... Тако сам једном шетала по бини, па села за бубњеве, тек да видим како то изгледа. Почела сам, као, да свирам и бубањ у мом оркестру, Љубомир Петровић био је одушевљен. Рекао је да сам ја таленат и почео мало по мало да ме учи.

Фото: Принтскрин

 

 

Сад већ кажу, пристојно свира. Комшије знају да је Драгана код куће - кад чују бубњеве. Од Љубе их позајми, па вежба. Срећом, куће у Касидолу далеко су једна од друге, па нема лупања о зидове или интервенција кућног савета.

- И молим вас, то што ја свирам бубњеве нема никакве везе са Зораном Томашевићем - напомиње Драгана.

Тешко је поверовати, али из Драгане Мирковић зрачи чедност. И заиста се осећа да непријатно кад објашњава да ништа није онако како се прича. Али се осећа врло пријатно очи у очи са публиком. Има прилике то да покаже ових дана, на концертима широм Босне, Македоније и Србије. Само напред!

* Нпортал.рс због вас даје нови живот текстовима из богате новинске архиве "Новости", а овај чланак је изашао у "Сабору", 25. фебруара 1991. године. *

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Завирите у луксузни бечки дворац Драгане Мирковић

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".