Колина је био препознатљив по свом ауторитету, одличном осећају за игру и суђењу без грешке или са минималним пропустима. Многи истичу да је он једини судије којем не би била потребна ВАР технологија. 

Иако је у тинејџерским данима играо фудбал и то на позицији штопера, већ са 17 година је почео да иде на курсеве о правилима фудбалске игре јер је одлучио да постане судија.

Док је студирао економију, коју је дипломирао с 24 године, паралелно је почео и да суди у аматерским ранговима. Управо је тада почео да болује од ретке болести.

У периоду од две недеље изгубио је браду, косу, трепапице, бркове па чак и длаке на рукама и телу.

На интеренету се појавила и фотографија како је Колина изгледао с дугом црном косом. Она је објављена је у емисији "Господари фудбала" италијанског Скy Спорта.

Фото: Принтскрин/Фејсбук/Роба Да Арбитри

 

Када је почео да суди у Серији А 1991. године, Колина је био потпуно ћелав, а ћелава глава је на неки начин постала и његов заштитни симбол.

На терену његова реч је била последња и то је врло често показивао па је тако стицао поштовање од играча и тренера.

Судио је најважније мечеве Серије А, чувено финале Лиге шампиона из 1999. године између Бајерна и Манчестер Јунајтеда те финале Светског првенства 2002. године.

Пиштаљку је окачио када је имао 45 година, а сада је председник ФИФА-иног комитета за судије и суђење.

Италијан је својевремено шест пута изабран за најбољег судију на свету, а његова популарност је досегла врхунац када је био заштитно лице популарне видео игре ПЕС.

(спортспорт.ба)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".