Заменик председника Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев истакао је данас да Молдавија губи државност по украјинском сценарију и да ће се суочити са последицама уколико се придруже, како каже, антируским санкцијама ЕУ. 

- Молдавија губи државност по украјинском сценарију, стављајући изнад свега мржњу према Русији, оценио је Медведев на свом Телеграм каналу.

- Убрзана девалвација молдавске државности иде по украјинским шаблонима: мржња према нашој земљи постаје главни приоритет - навео је Медведев, преноси ТАСС.

Он је додао да је Молдавија усвојила „језиви закон“ о забрани Георгијевске ленте, која је постала симбол победе над нацизмом, и нагласио да се у тој земљи руски медији „искорењују“, а непожељни опозициони лидери затварају под измишљеним оптужбама, наводи руска агенција.

Фото: АП/Yekaterina Shtukina, Sputnik, Kremlin Pool Photo

 

 

Медведев се осврнуо и на могућност да се Молдавија придружи санкцијама ЕУ. 

- Молдавија ће се суочити са последицама уколико подржи санкције против Русије - упозорио је он.

- Покушавајући да угоде својим новим господарима, а нису чланица Европске уније, спремни су да се придруже европским санкцијама против наше земље. Па добро. Нека покушају. Тада могу бити сто посто сигурни да не само да неће добити од нас 'скупе' енергетске и друге ресурсе, већ никакве - написао је Медведев на Телеграму.

Подсећамо, Молдавија и Украјина су у четвртак добиле статус кандидата за Европску унију, у потезу који је од стране многих означен као чисто политички чин.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".