Земље-чланице НАТО, које су испровоцирале погоршање ситуације везане везане за конфликт у Украјини, опасно баласирају на ивици директоног сукоба са Русијом, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова

- Руски ставови су засновани искључиво на логици обуздавања чак и у условима када земље НАТО-а, које су себе прогласиле "нуклеарном алијансом", долиле уље на ватру по питању украјинске кризе и покренуле хибридни рат против Русије. Те земље опасно балансирају на ивици директног оружаног сукоба са Русијом - упозорила је Захарова.

Фото: Архива Новости

 

Она је поновила став Русије да Москва никада никоме није претила нуклеарним оружјем. 

- Све док постоји нуклеарно оружје, логика обуздавања и даље служи као начин да се спрече сукоби ширих размера. Руско становниште је засновано на томе да не треба допустити нуклеарни рат - нагласила је она.

Додала је и да Русија остаје при ставу да се неће прикључити Споразуму о забрани нуклеарног наоружавања јер то неће, како је казала, допринети смањењу нуклеарних ризика. 

Овај коментар Захарове уследио је као реакција на прву конференцију чланица Споразума о забрани нуклеарног наоружања која је ове недеље одржана у Бечу. 

(Спутњик)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".