Павловићева је замерила колегама са естраде зато што је нису подржале у борби за истином. Након што су поједине певачице осудиле њено понашање Милица је сада одлучила да се обрати целој естради.

фото: Принтскрин/Јутјуб/

 

- Проверено - Само да појасним још неке ствари. С обзиром на то да се комплетна ситуација не стишава и да до мене стално долазе најразличитије изјаве, коментари и да видим да велики број мојих колегиница уопште није разумео суштину, осећам обавезу и имам жељу да због њих и саме публике само објасним још неколико ствари - започела је Милица, па додаје:

Фото: АТА имагес

 

1. Ни сама нисам реаговала када је процурио демо – мислила сам да је случајно. Свима нам се дешавају грешке.

2. Моја реакција је уследила након што сам видела да неко жели да присвоји моју песму, експлоатише је, пева је на наступима са другачијим текстом, најављује наступе са својом демо верзијом, најављује је као своју нову песму, чека да се напише друга строфа (која већ постоји?!?!), а затим долазе информације да постоје планови да моја песма у тој демо верзији другог извођача буде званично издање једне продуцентске куће и да други извођач без икаквих законских права чак сними спот за њу. (И све то без обзира што је песма уредно купљена, заведена и има свог власника, екранизована и објављена) - написала је Павловићева, али се ту није зауставила:

3. Аутори су без икакве сумње јавно ставили до знања да је песма уредно купљена и плаћена, те да сам ја једини извођач који има право на њу. Дакле, нема никакве сумње да је дошло до неке грешке, да је песма дупло плаћена, да су права на песму уступљена другим извођачима – закључак: нико никоме није отео песму. Песма има само једног власника. Песма припада једној особи. Законски.

4. Подршку на личном нивоу нисам очекивала. Није ми важно да неко каже да сам ја у праву. Одувек се сама борим за све што желим, улажем задњи атом снаге у овај посао и у складу са тим и очекујем резултате. Али! Ово није ситуација која се само мене тиче. Сматрам да је негде дужност сваког од нас да не дозволимо да се овакве ствари у нашем послу нормализују. Не могу да прихватим да би било ко од нас дозволио да постане нормално да било који колега/колегиница сними албум, сними спотове, уложи огроман труд, рад, снагу, новац у пројекат, и да је нормално да неко ко је пре њега снимио демо за песму која постане хит помисли да је скроз океј да објави свој демо и покуша да присвоји песму само зато што је хит. То није моја лична борба, већ наша заједничка борба да сви заједно, без обзира на наша лична мишљења, проблеме и сукобе, ипак поставимо правила и границу шта су неки морални, етички и пословни кодекси. И шта се не ради. Никада. Никоме - написала је Милица Павловић на свом Инстаграму:

Фото: АТА имагес

 

5. Да, ситуација се „сломила“ на мени. Понављам, нисам очекивала да било ко стане у моју заштиту, већ да људски заједно пошаљемо поруку публици, али и свим будућим покушајима овог типа – да се то не ради. Признајем, јесам импулсивно одреаговала, јер нисам могла да схватим да у моменту када се потегло овако озбиљно питање око кодекса понашања у нашем послу – нико нема коментар. И још мисли да треба да бира било какву страну. Овде стране нема. Исправно је једино да нико од нас никада не би покушао да присвоји на такав начин нешто што му не припада. И то је све што би било ко од нас очекивао када се деси оваква ситуација, јер ја негде верујем да се сви трудимо да испред свега будемо добри и поштени људи. И огромно хвала колегама које су разумеле мој апел и схватиле да је реч о томе да је недопустиво да се било ко од нас тако понаша - навела је певачица.

6. Одлично ме сви познајете. Никада нисам уперила прст у колеге, не градим каријеру на скандалима, препуцавањима и ако немам о некоме да кажем нешто лепо, радије прећутим. И то драге колеге сви ви одлично знате. Од мене сте могли само да очекујете подршку и лепу реч, никада нож у леђа. Одувек сам се трудила да будем максимално фокусирана и посвећена ономе због чега сваког од нас публика и подржава и воли – да снимам песме, спотове, наступе. Да оправдам то поверење које имам од стране публике, јер моје примарно занимање јесте певачица. И желим да од мене увек добију максимум и да знају да је за мене заповест да повезаност са њима ценим, поштујем и уважавам. И тако ће и остати - закључила је Милица Павловић на поменутој друштвеној мрежи.

Фото: Зоран Јовановић Мачак

 

Подсетимо, након што је Милица Павловић објавила песму "Проверено" на свом новом албуму, у јавности је испливао демо снимак исте песме, али у извођењу Ане Николић. Иако су аутор песме и Павловићева истакли да песма није Анина, певачицу то није спречило да на наступу пева своју везију песме. Након тога, Павловићева је открила да ће тужити колегиницу.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Слике из албума Весне Галиот Гале

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".