Када се Џоди Хајзентруит није појавила на послу на КИМТ-ТВ тог јутра 27. јуна 1995. њен продуцент се није забринуо. Назвала је Џуди која се јавила, извинила и рекла да касни, али да ускоро долази. Осим што није… никада више!

Убрзо је постало јасно да се 27-годишњакињи догодило нешто ужасно док је изјурила из свог стана. Полиција, коју је КИМТ-ТВ позвала и затражила да изврши проверу, пронашла је девојчине ствари разбацане око аутомобила на паркингу испред њене стамбене зграде.

Био је то почетак мистерије која је опстала све до данас. Шта се десило са Џоди Хајзентруит? Да ли ју је отео неки луди обожавалац? Локални силоватељ? Или можда пријатељ који је постао опседнут њом?

Ово је цела прича иза нестанка Џоди Хуизентруит, водитељке јутарњих вести чија је судбина остала неизвесна више од две деценије.

Пут до ТВ звезде Рођена 5. јуна 1968., Џоди Сју Хајзентруит је одрасла у Лонг Прери у Минесоти, где је играла у средњошколском голф тиму и желела да постане водитељка вести.

- Желела је да буде позната. Знала је још у средњој школи да жели да буде водитељка вести - рекла је њена најбоља пријатељица из средње школе Ким Феист у документарцу “48 сати”.

У потрази за тим циљем, Хајзентруит је похађала државни универзитет Ст. Клауд, где је радила за школску ТВ станицу. Радила је за неколико других телевизијских станица након дипломирања пре него што је нашла посао као јутарња водитељка на КИМТ-ТВ у Мејсон Ситију, само четири сата од места где је одрасла.

Чинило се да се брзо навикла на нови посао и нови град. Њене колеге памте је као “веселу“ и “раздрагану”, упркос раним сатима када је радила. Брзо је стекла нове пријатеље и чунило се да се савршено уклопила у нову средину.

У данима који су претходили нестанку све је изгледало нормално. Џоди је отишла на скијање на води са групом пријатеља међу којима је био и њен старији познаник по имену Џон Вансиц. Ноћ пре него што је нестала, Џоди је накратко свратила у његову куц́у да погледа снимак са њене рођенданске забаве раније тог месеца.

А онда је дошао 27. јуна 1995. и Џоди Хуизентруит се никада није појавила у својој јутарњој смени на КИМТ-ТВ…

Јутро када је Џоди нестала Џоди Хуизентруит је обично стизала на посао у 3 сата ујутро како би могла да води јутарњи програм од 6 сати. Када је дошло и прошло 3 сата, продуценткиња Ејми Кунс позвала је водитељку на кућни број нешто после 4 ујутру.

- Звала сам је два пута. Први пут сам је пробудила и тада сам разговарала сам њом. Питала је колико је сати. Рекао сам јој. Рекла је да ће одмах доћи. Други пут је телефон само звонио и звонио… - испричала је Кунс суоснивачу сајта "ФиндЈоди.цом" Џошу Бенсону 2011.

Али Џоди се никада није појавила на послу. Кунс је, изнервирана, на крају сама одрадила пренос. Затим, мислећи да је девојка можда пала под тушем, замолила је једног сарадника да позове полицију и затражи проверу.

Међутим, када је полиција стигла у стан у Мејсон Ситију око 7 ујутро, нашла је доказе да се Џоди догодило нешто много горе. Њена црвена Мазда Миата је и даље била паркирана испред зграде, а полиција је кључ од аутомобила пронашла на земљи у близини, заједно са црвеним високим потпетицама, феном и минђушама. На мокром тротоару било је трагова вуче.

Неки од девојчиних комшија рекли су полицији да су чули врисак око 4:30 ујутро, а човек који је живео у близини сећа се да је видео комби светлих боја док је одлазио на посао. Због кључа полиција је посумњала да је младу водитељку вести неко отео док је откључавала аутомобил.

Али, осим тог предосећаја, истражитељи нису имали много тога да наставе. Претрагом подручја око стана нису пронађени нови трагови. Полиција је пронашла отисак длана на ветробранском стаклу и залутали прамен косе у близини аутомобила.

- Нажалост, у овом случају нема пуно доказа, тачка - рекао је поручник Рон Ванде Вирд из полицијске управе Мејсон Ситија за "ФиндЈоди.цом".

Ипак, откако је Џоди нестала, појавио се велики број осумњичених.

(Istorijskizabavnik)

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".