Нешто касније пошто је изгубила ову битку јавност се дуго питала коме ће припасти њено богатство, процењује на неколико милиона.

Како није познато да ли је била удата, поставља се питање ко ће наследити компанију, такође децу није имала. Власница познате линије за козметичке производе живела је на релацији Србија - Холандија, па се у јавности спекулише да је поред велелепних вила на Дедињу и под Авалом, поседовала и некретнине у Холандији. Божен је важила за једну од богатијих жена у Србији, а како није имала деце, а и сама је била јединица, још није познато коме је оставила империју грађену деценијама.

Фото: Архив Новости

 

- За сада нико нема информације о томе шта ће се даље дешавати са компанијом. Вест о смрти госпође Божен нас је све затекла, још увек ништа не знамо, детаљније информације ћемо имати наредних дана - рекли су својевремено у компанији.

Осим што је била успешна пословна жена, Божен Жумбор се цео живот бавила хуманитарним радом. Годинама је помагала деци без родитеља, старачким домовима, као и болницама.

Фото: Душан Мишић

 

Фирму је основала у Београду 1991. и направила бум на српском тржишту са својим познатим производом за мршављење. Управо тај омиљени производи изазвао је контроверзу када се у јавности појавила информација да је неисправан, због чега је и једно време повучен из продаје. Божен је морала да доказује квалитет производа, а чак се једно време повукла из јавног живота.

Она је била омиљена у естрадним круговима, па је чак и поред забране да на сахрани присуствују људи који нису чланови породице, Неда Украден ипак дошла.

Фото: Н. Скендерија

 

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Породичне слике из дома адвоката Томе Филе

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".