Резултати прелиминарне истраге на авиону Кроација Ерлајнса, на којем су уочена оштећења након слетања на аеродром у Сарајеву, показали су да на оплати авиона нема трагова барутних честица.

Даљом истрагом ће се утврдити шта је узроковало настанак мањег оштећења на трупу авиона, додају медији.

Да подсетимо, авион Кроација Ерлајнса који је синоћ из Загреба слетео на писту Међународног аеродрома у Сарајеву има оштећења, а спекулисало се да су она настала из ватреног оружја.

Пилот који је управљао авионом по доласку на сарајевску писту је пријавио оштећења на трупу авиона.

О случају је обавештено Тужилаштво БиХ, а увиђај на писти сарајевског аеродрома је у току.

Фото: Срђан Мишљеновић

 

 Након добијене информације, да је редовном контролом авионом на аеродрому Сарајево, који је стигао летом из Загреба, на трупу летелице уочено оштећење за које постоји могућност да је нанесено зрном из ватреног оружја, дежурни тужилац Тужилаштва БиХ затражио је спровођење увиђаја, које ће спровести увиђајна екипа, уз присуство службеника Дирекције за цивилно ваздухопловство БиХ - саопштено је.

Из државног тужилаштва су рекли да сигурност путника током лета није била угрожена, а детаљним прегледом утврдиће се начин оштећења као и сигурност авиона за даљу ваздушну пловидбу.

Фото: Раде Прелић/Танјуг

 

За сада није познато где је авион оштећен и како је уопште дошло до овог инцидента.

Реакција Кроација Ерлајнса: Сви наши путници и посада су сигурни, а оштећени авион је у Сарајеву

Из Кроација Ерлајнса су реаговали саопштењем и казали су да је оштећење проузроковано механичким ударцем.

- Безбедност путника и посаде ни у једном тренутку није била угрожена, док се национални авиопревозник и у овој ситуацији водио највишим стандардима сигурности. Оштећени авион тренутно се налази на аеродрому Сарајево, а сви путници са синоћњег лета биће преусмерени другим авионом на следећи лет на линији Сарајево-Загреб - закључили су из Кроација Ерлајнса.

(Кликс.ба)

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".