Свекар Николине Пишек, Миша Гроф тврди да је Николина због новца желела да заврши кућу и да јој је до тога стало, а да његовом сину Видоју није припремила ни четрдесет дана.  

- Николина је једна болесна жена. Та жена је поново дошла у Београд само због новца. Дошла је да заврши кућу, није она дошла да да помен 40 дана мом сину. Битно јој је било само да се кућа на којој су радили заврши. Причала је да би Видоје само то желео највише на свету. Покушавао сам да јој објасним и кажем: "Николина, син ми се није охладио, званична обдукција није стигла, а ти би новац за кућу! Та кућа за коју си ти инсистирала да се заврши, она га је убила." Она тражи свеске у којима је водио евиденцију. Хоће да има увид у све. Битно је само да се троши, какве везе има што је Видоје умро. Прва Видојева супруга Лана је чаролија од жене. Долази да ме обилази, а Николина је само вуче за рукав да јој прави друштво. Шта друго да ради овде кад дође у Београд - изјавио је Миша.

Фото: Н. Скендерија/АТА имагес

 

Миша је открио шокантне детаље о снаји. Наводно је Николина Пишек контролисала новац и док је Видоје био жив. Видоје јој је слао новац на рачуне у Хрватској да издржава њену породицу. 

- Видоје је Николини сав новац преко банке пребацивао на рачуне. Она је њиме располагала, трошила је колико је хтела. Ван памети је у ово невреме зидати толике куће и улагати у стотине квадрата. Сину сам и ја давао новац, али нисам рачунао на то да она све троши без граница. Они граде дворац, покојни Туђман није имао толику кућу. Имам изводе из банке да видите како је мој син слао паре загребачким банкама. То су страшно велике суме. Имам и све фазе радова те куће коју су градили. Само дневни боравак има 200 квадрата, ту су теретане, базени и чуда. Замислите кад је Видоје куповао ауто њој и њеном рођеном брату, који ништа не ради! Он је највећи нерадник, мој син је издржавао целу њену фамилију! Знајте да сам ја умро оног дана када је преминуо мој син - рекао је Виктор.

Фото: АТА имагес

 

- То што Николина мисли да може да распрода колекцију мог покојног сина, ту се грдно преварила. Мој отац је био исто колекционар и ја сам то радио целог живота, па Видоје, а сад се она прави паметна и хоће да расипа све. Ево да откријем, цела колекција мог сина ће ићи или у Историјски музеј или у Музеј примењене уметности. Чуо сам и да председник Србије Александар Вучић железничку станицу жели да направи музејем града Београда и ту ће бити сви легати. Даће се предлог. Комплет ћу све да поклоним. Николина се само налази с људима да види колике паре за коју слику може да узме. Видоје је путовао по свету и куповао уметнине. Какав је то начин да се тако поступа.

Миша нема намеру да дели наследство са Николином, али ће унуке обезбедити. 

- Што се правног дељења имовине тиче, имам унучиће и ту ћу да решим све како буде требало. Оне ће заувек бити обезбеђене, као што је Видоје Николининој ћерки у Лондон слао 12.000 фунти да студира. Ћерки из првог брака. Ја ћу ове две красне девојчице да помажем. Њој, као супрузи, део од куће може да иде, за који је опет Видоје дао новац. Николина може да добије само добар савет од мене и да задржи ћерке. За остало може само да се нада.

(Република) 

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Слике из приватног албума - Јелена Тинска

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".