Серија "Срећни људи" једна је од најпопуларнијих свих времена у домаћој кинематографији, а поред глумаца који су је прославили, обележила ју је и чувена песма "Тополска 18".

 

Фото: Јутјуб принтскрин/Snežana Savić

 

 

Песму изводи глумица Снежана Савић, која у серији тумачи богаташицу мистериозне прошлости Малину Војводић, а премијерно је изведена у култном остварењу.

Будући да је она истовремено и отпевала песму "Тополска 18", која је била и лајтмотив ове серије и пратила њену телевизијску љубавну причу с Аљошом Вучковићем, глумица и певачица својевремено је признала да је сваки пут изнова преплаве емоције када је чује

"Тополска 18" не само да је обележила глумицу, она је остала урезана у сећању и многобројној публици која и дан-данас с посебним жаром гледа репризе "Срећних људи".

Фото: Јутјуб принтскрин/Snežana Savić

 

 

Ипак, многи не знају због чега је баш ова улица опевана у познатој балади. Тополска улица налази се на Врачару и важи за једну од најмирнијих и најлепших улица у главном граду.

Снежана Савић у једном интервјуу открила је ко је живео на овој адреси и због чега је сценаристи Синиши Павићу, ова улица била значајна.

Наиме, у Тополској 18, живела је Љиљана Павић, иначе супруга сценаристе "Срећних људи", Синише Павића која му је тада била помоћница у писању сценарија.

Ово није једина песма коју је урадила за њихове серије, већ и рецимо насловну нумеру "Срећних људи" коју изводе Екстра Нена и Боба Стефановић, потом "Срце породично" (Жељко Самарџић), "Ја хоћу живот" (Дадо Топић).

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Слике из приватног албума - Јелица Сретеновић

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".