Жарко Лаушевић се женио два пута и има троје деце, а о његовом другом браку се нашироко причало. Наиме, Жарко је прво био ожењен Мајом са којом има ћерку Асју и сина Душана, али се током брака заљубио у Аниту Рогановић са којом је добио ћерку Јану.

Фото: В. Данилов

 

 

Ипак, иако многи непрестано причају о њиховој љубави која траје годинама, мало ко зна да је та веза као записана у звездама. Лаушевић је упознао Аниту док је још био у браку са Мајом, а иако се својски трудио да сачува свој брак, љубав према Анити била је јача.

Током боравка у затвору развео се од прве супруге Маје, а о томе је писао у својом дневнику из затвора:

- 23. јануар. Уторак, 907 дан: Данас се разводим после тринаест и по година брака или седамнаест година и четири дана заједничког живота... Од данас ће Анита моћи легално да ме посећује.

Аниту, маскерку, упознао је на снимању филма “Бој на Косову”, а о њој је говорио:

- Да, нама се десила љубав. Схвативши да ипак желим да сачувам свој брак, она се тада удала и родила ћерку. Андреу.

Фото: Профимедиа

 

 

У његовим записима из затвора, остало је забележено и ово:

- Анита ми јавља неке датуме... Она се развела 22. јуна 1995. Ја, 22. јануара 1996. После седам месеци. Њен отац је умро 30. октобра 1996. Мој, 30. маја 1997. после седам месеци. Представа “Свети Сава” је прекинута 30. маја 1990. Отац је умро на тај дан. После седам година.

Ови датуми показују на судбинску испреплетаност овог посебног пара, који је од самог тренутка био осуђен на вечну љубав.

(Хелло)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Слике из приватног албума - Радош Бајић

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".