Глумица је рођена 1949. године у Њу Џерсију, одрасла је са родитељима и двојицом браће у Бернардсвилу, а школвала се на Васар Колеџу и Јејлу.

Мерил су често одбијали на аудицијама због тога што је била ружна. Многи редитељи су се после оваквих изјава покајали, јер нису знали какву су диву изгубили. 

Стрипова је остала једна од највећих глумица у историји Холивуда 

Током седамдесетих година, када је почињала да гради каријеру, дошла је на аудицију за филм „Кинг Конг“, у режији Дина де Лаурентиса, а анегдота се после толико година и даље препричава од уста до уста. 

Фото: Тањуг/АП

 

- Ушла сам у ту фантастичну канцеларију на 33. спрату једне зграде на Менхетну. Де Лаурентис је током аудиције погледао прво у мене, па у свог сина, и кратко прокоментарисао: „Брутта“. Пошто говорим италијански, разумела сам да ми је рекао да сам ружна, па сам му одговорила: "Разумела сам вас, жао ми је што нисам довољно лепа за Кинг Конга", и изашла из канцеларије - изјавила је глумица. 

Мерил Стрип је Оскара освојила три пута, а била је номинована 21 пут. 

Без обзира на то што су јој говорили да је ружна, Мерил је данас једна од најлепших жена Холивуда. Она је пример у осмој деценији да природно старење може да очува лепоту жене. 

(Ало)

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".