Ненад Периш, отац Матеја Периша (27) који је нестао ноћ уочи дочека Нове године у Београда, а нађен мртав после пет месеци, након што су објављене токсиколошке анализе, рекао је да налаз није добио, али да никада није могао ни да замисли да његов син користи наркотике.

Периш је у својој тужној исповести за хрватски Јутарњи лист описао како се осећа након објављених резултата.

- Мислим да је требало поштовати приватност, а не да то сазнам из медија. То ми је мало чудно, а шта би ја сад требао коментарисати. Оно што сам рекао у почетку понови ћу. Кључно је то што нису биле укључене камере у "Готику" па тако не знамо шта се тамо заправо догодило. И то ће остати тајна и ту је та прича с Матејом отишла у гроб. Жао ми је што нисам добио службену информацију о резултатима обдукције. Иако, верујем да су колеге из Београда направиле све по правилима струке. И сам сам хемичар и знам колико је тешко узети узорке и направити анализу и верујем у оно што су они и београдска полиција учинили и ја им још једном на томе захваљујем. Надам се да постоје протоколи и да ће мени тај налаз бити достављен. Волео бих да видим тај налаз и на који начин су направили анализу и то ме јако интересује - рекао је Ненад Периш за Јутарњи лист.

Овај медиј подсећа да је информацију о томе да је Матеј користио наркотике у време нестанка, први у јавности изнео Вељко Мијаиловић, председник Синдиката полиције Србије, када је навео да су Матејеви пријатељи и он те вечери конзумирали наркотике.

Фото: АТА имагес

 

 

Ненад Периш причао је и за Слободну Далмацију, где је навео да је "његов син спортиста и да је имао уредан живот и да га никако не може повезати са уживањем опијата".

- Из Београда нисам добио никакав службени документ нити сам се чуо са неким. Како никакав писани документ или налаз нисам добио, не могу ни коментарисати те наводе. Искрено не знам шта да вам кажем, јер немам испред себе никакав папир који бих могао прочитати, а потом коментарисати. Ради се о исувише озбиљној ствари да бих је коментарисао онако "на невиђено" - рекао је Ненад Периш за Слободну Далмацију.

Периш је, за поменути лист рекао, изразио је жаљење што видео-камере, односно видео-надзор није радио у клубу "Готик", из којег је у трагичној ноћи изишао Матеј, након чега му се губи сваки траг. Будући да Матеј никада, по речима свога оца, није уживао никакве опијате, новнар Слободне Далмације питао је Ненада је ли му овај токсиколошки налаз дао додатну сумњу да је неко нешто могао Матеју ставити у пиће, а да он то није ни знао.

- Мислим да би тај видео-надзор, да га је било, дао одговор на питање шта се точно догађало с Матејем, односно што се догађало у клубу. Ту може постојати низ ствари на које никада нећемо добити одговор. Што се догодило, односно догађало те вечери, ја то не могу говорити јер то не знам. Знам само да је мој син био спортиста, да је редовно тренирао, радио и имао уредан живот. Даље од тога не знам. Никада, али баш никада, Матеја нисам и не могу повезати с уживањима некаквих опијата, као што сам већ и говорио - рекао је Ненад Периш за Слободну Далмацију.

Фото: Принтскрин

 

 

 

(Kurir/Јутарњи лист/Слободна Далмација)

БОНУС ВИДЕО

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".