Лидер социјалиста Ивица Дачић саопштио је да га је веома погодила вест о смрти Драгана Томића.

- Изузетно ме је погодила вест да нас је напустио Драган Томић, мој пријатељ, један од људи који су оставили велики траг у привредном и политичком животу данашње Србије. Драган Томић је био човек који је боље од многих познавао Србију и наше људе са којима је провео читав свој век. Волео је изнад свега своју земљу и дао јој је све своје знање и труд. Био је један од оних од којих смо учили и научили да су народ и Србија изнад свега, а веровали смо му зато што је на свом примеру то непрестано показивао. Хвала Драгану Томићу за све што је урадио за своју Србију и за нашу Социјалистичку партију Србије. Памтићемо га по мудрости и енергији које је умео да пренесе свима нама који смо желели да учимо од њега. Породици Драгана Томића изражавам најдубље саучешће - саопштио је Дачић.

Драган Томић је рођен 1936. године у Приштини, а школовао се у Београду где је и завршио Технолошко-металуршки факултет.

Фото: П. Митић

 

 

Каријеру је градио у "Рекорду" где је дошао до места генералног директора. После "Рекорда" запослио се у "Југопетролу" на месту генералног директора. Биран је за председника Савеза инжењера и техничара Југославије.

Фото: М. Анђела

 

 

Са места шефа посланичке групе СПС изабран је 1994. године за председника Народне скупштине и на том месту остао до октобарских промена 2000. године. Био је на месту вршиоца дужности председника Републике Србије од 23. јула 1997. године до 29. децембра 1997. године.

Фото: П. Митић

 

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".