Амерички држављанин Стивен Забијелски (52) убијен је током борби у Украјини прошлог месеца, саопштио је Стејт департмент, а преноси Ројтерс.

Према наводима америчких медија он је други Американац који је погинуо на украјинском ратишту

У саопштењу, портпарол Стејт департмента потврдио је смрт Забијелског у Украјини и навео да је амерички секретаријат у контакту са његовом породицом и пружа "сву могућу конзуларну помоћ".

Забиелски је погинуо у борбама 15. маја, према читуљи објављеној раније овог месеца у локалним новинама у северном делу Њујорка, а више медијских извештаја о његовој смрти објављено је у понедељак, наводи британска агенција.

Фото: Принтскрин

 

Вест о његовој смрти уследила након што саопштено да је неколико америчких бораца нестало у Украјини.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков потврдио је у понедељак да су два Американца из Алабаме, Енди Тај Нког Хуин (27) из Тринитија и Александар Друк (39) из Тускалусе, ухапшени док су се борили на украјинској страни.

- Амерички грађани заробљени током непријатељстава у Украјини морају да одговарају за своја дела и на њих се не примењују Женевске конвенције - рекао је Песков.

Он је у понедељак у интервјуу за МСНБЦ, заробљене Американце назвао "плаћеницима који су учествовали у илегалним операцијама на територији Украјине", пренео је Интерфакс.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".