Књижевница, новинарка и телевизијска водитељка Весна Дедић је у „Викенду на К1“ на телевизији К1 говорила о свом најновијем роману „Немој никад да се вратиш“, подршци коју пружа женама и својој ћерки Ленци.

Списатељица сматра да јој је инспирација за последњи роман дошла спонтано, па чак и као логичан след догађаја након романа „Изгубила сам себе“.

- Нисам много веровала у тај роман јер сам га писала када је свима била тешко, а то је тај период короне кога се сви нерадо сећамо. Много сам плакала пре него што сам га објавила јер сам имала утисак да нисам пружила довољно емоција. Међутим, показало се другачије, рекла је она.

- Роман је био одлично прихваћен и онда сам помислила како се роман завршава јунакињом која је раним у тридесетим, а те године су преломне. Жене након њих свет доживљавају некако племенитије, рационалније и потпуније. Постају еротичније и сабраније. Тада сам помислила да би то могао бити занмљив старт неке друге приче, истиче Весна.

Фото:принтскрин К1

 

 

Подршка женама је њен циљ

- Имам велику потребу да све што радим, било то роман или емисија, буде нешто што ће људима значити, где ће моћи да препознају себе, али и генерално нешто што ће им улепшати тренутке, истакла је она.

- Трудила сам се да пружим лепезу женских ликова која причу додатно чини динамичнијом и узбудљивом. Доста пажње сам посветила и женама које се боре с депресијом и свим теретом који иде уз ово мрачно стање.

Сва дела посвећује ћерци

- Ленка у последње време испрати сваку насловну страну, али ја волим да са њом разговарам о својим романима. Вољна сам да је послушам пошто је она заинтересована за све што се дешава у животу и не допушта ми да останем заробљена у некој прошлости. Ако сам нешто понела из своје куће, то је та дисциплина. Ја нисам васпитана на начин да је одмор у реду. Мислим да су много срећнији људи који испуњавају своје задатке, а задатак може бити и одлазак на море или у кафану, како је коме драго – закључила је Весна Дедић.

Роман уз који ће жене доста научити

-„Немој никад да се вратиш“ прати живот Искре Тодоров, архитекте и мајке близанаца, од тренутка када у својој тридесет петој години бежи из Србије у Њујорк. Ово је једна сентиментална, повремено и сурова прича, водич кроз душу сваке жене, али и штиво које ће је научити како да буде одважна, да не мари о томе шта ко мисли, али и место где ће пронаћи утеху, испричала је Весна.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Имање Љубивоја Ршумовића

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".