Срце једног од најпожељнијих мушкараца у старој Југославији украла је Александра, са којом Чола има две ћерке. Здравко и Александра на вечну љубав заклели су се 1. маја 2001. године.

У време када је изговорио судбоносно “да”, Здравко је имао пуних 50 година, а статуса вечитог нежење одрекао се због Александре коју је упознао још док је била студент географије. Пре него што су стали пред матичара забављали су се једанаест година.

Фото: Д. Мишић

 

- Нас двоје смо се венчали потпуно спонтано за 1. мај. Сви су мислили да је скривена камера јер смо пошли на уранак. Дуго смо били у вези па је то било џа или бу - признао је једном приликом певач.

На питање како га је Александра освојила, одговорио је: - Очарала ме је својом једноставношћу и прврженошћу. Сваки мушкарац воли да неко брине о њему. Мислим да је то било пресудно. Упознали смо се давних дана у Макарској. Александра је студирала у Београду, па смо наставили да се виђамо, а временом смо започели и везу.

У браку су добили две ћерке, Уну и Лару, а упркос томе што медији у стопу прате Здравка Чолића, чија каријера траје дуже од пола века, јавности доступе фотографије његове изабранице могу се избројати на прсте једне руке.

Мало је познат податак да се Александра Чолић може видети у последњем кадру спота за песму “Тебе чувам за крај”, који је снимљен у Лисабону.

Фото: Петар Милошевић

 

Наиме, многи су се питали зашто се Александра, са којом Чолић има две ћерке, готово никада не појављује у јавности. Један од разлога је инцидент који се својевремено догодио.

- Много тога сам прошао и доживео у животу. Једном је моју супругу ножем напала нека обожаватељка и посекла је по лицу. Сандра се измакла, али ју је ова мало закачила, срећом без већих последица. То је било давно, али се и дан-данас сећам тога. Моја жена других већих непријатности није имала, јер се не експонира, није тај тип, а и сматрам да жена и деца треба да буду далеко од очију јавности – рекао је Чола у једном интервјуу.

Фото: Јутјуб принтскрин/Paparazzo Lov // DNK

 

Он је објаснио да је у овом случају срећа у несрећи била то што његова законита супруга није љубоморна, па се драма брзо завршила.

- Моја супруга је реаговала како треба. Она разуме мој посао. Мислим да то позитивно делује на њу. Она то доживљава као добро и лепо, као нешто што представља део мене. Та публика је годинама уз мене и подржава то што радим. Верујем да може да јој буде само драго због тога - рекао је певач једном приликом.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Здравко Чолић - музички великан, миљеник свих генерација

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".