Други део хорор филма "Лептирица", редитеља Ђорђа Кадијевића из 1973. године почиње да се снима ове јесени.

Главна мушка улога понуђена је нашем најпопуларнијем глумцу Милошу Биковићу.

- Продуцентима је први пик био Милош Биковић, који је требало да игра Страхињу. Одлучили су се за њега јер је веома талентован глумац, али и зато што су желели неког ко је велика филмска звезда. На тај начин би филм имао загарантован комерцијални успех, а због Милоша би публика похрлила у биоскопе, прича извор.

Фото:принтскрин јутјуб РТС

 

Према његовим речима, Биковић је био одушевљен целом идејом, али је после дужег размишљања морао да одбије понуду.

- Допало му се што ће један култни филм имати наставак, као и то што сценарио пише Ђорђе Кадијевић, који је режирао први део. Покушавао је да усклади свој густи распоред с терминима за снимање, али није успео. Нажалост, морао је да одбије улогу јер је већ потписао уговоре за бројне пројекте у Србији и Русији, и то у наредне две године. Снимање "Лептирице" требало би да почне на јесен, баш када Милош има обавезе у Москви. Много му је жао због тога, прича саговорник.

Фото: АТА имагес

 

Редитељ Ђорђе Кадијевић потврдио је да је Биковић требало да игра у "Лептирици" и додао да ће се ускоро знати ко ће заузети његово место.

- Тачно је да је Биковићу понуђена главна улога, али не бих улазио у детаље. Још тражимо глумца који ће играти Страхињу. Петар Божовић га је одлично изнео у оригиналу, али у наставку нам треба неко много млађи од њега. Надам се да ће се Божовић свакако појавити у филму како би одржао везу између наставака, каже Кадијевић, који тренутно ради на сценарију:

- Пишем трећу верзију сценарија. Волео бих да радњу разумеју и они који нису гледали филм, па зато имам много посла. Прича ће бити смештена у данашње време.

Редитељ Ђорђе Кадијевић каже да ће наставак "Лептирице" бити страшнији од оригинала.

- Гледаоци ће се плашити док га гледају чак и више него у првом делу! Спремите се за прави хорор, поручује он.

Подсетимо, радња хорора који је снимљен пре скоро пола века одиграва се у селу Зарожје код Бајине Баште. Страхиња (Петар Божовић) започиње романсу са сељанком Радојком (Мирјана Николић). Једне ноћи она се преображава у чудовиште и Страхиња сазнаје да је његова девојка заправо вампир. Наставак "Лептирице" снимаће се у продукцији "Филмских новости".

(Иноформер)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Живописне фотке са снимања филма ''Муње'', као и са концертних промоција

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".